Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓνωρίζοντας γιατί και πότε συμβαίνει η κατάθλιψη

Γνωρίζοντας γιατί και πότε συμβαίνει η κατάθλιψη

Το να έχεις ένα άτομο που γνωρίζεις και αγαπάς που να έχει καταθλίψεις είναι επίσης μια καταθλιπτική κατάσταση. Βλέποντας τα να βυθίζονται στη μοναξιά και τη θλίψη τους μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο ρήγμα μεταξύ των δύο σας. Αυτό προέρχεται από το φόβο καθώς και από την παρανόηση των αναγκών και των συμπτωμάτων του καταθλιπτικού ατόμου.


Η γνώση των αιτιών της κατάθλιψης μας επιτρέπει να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο από το να συμβεί σε εμάς ή στους αγαπημένους μας.

Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κατάθλιψη μπορεί να είναι κληρονομική. Εάν μια οικογένεια είναι γνωστό ότι έχει ιστορικό κατάθλιψης στη γενεαλογία τους, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το έχει και η επόμενη γενιά.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη, καθώς δεν βρίσκουν θετικές πτυχές στη ζωή τους. Οι άνθρωποι που εκτίθενται σε καθημερινό άγχος είναι επίσης υποψήφιοι για κατάθλιψη.

Η ιατρική επιστήμη ανακάλυψε πρόσφατα ότι η κατάθλιψη συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη σωματική ευεξία ενός ατόμου. Εάν ένα άτομο είχε μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή ένα ατύχημα, η κατάθλιψη είναι αυτό που ακολουθεί.

Μια προσωπική απώλεια που οδηγεί σε μεγάλη συναισθηματική απογοήτευση μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάθλιψη. Ένας χωρισμός, ο θάνατος, η απόλυση από μια δουλειά, όλοι αυτοί είναι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο σε κατάθλιψη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, από τις ορμονικές αλλαγές που βιώνουν. Το άγχος που βιώνουν επίσης οι γυναίκες όταν είναι ο μόνος γονέας, μια εργαζόμενη μητέρα, οι ευθύνες τους τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν διαφορετικά συμπτώματα στην κατάθλιψη. Οι άνδρες είναι συνήθως ευερέθιστοι και ανυπόμονοι, γι ‘αυτό είναι μερικές φορές δύσκολο να διαγνωστεί εάν έχουν κατάθλιψη. Είναι επίσης πιο πιθανό να το κρατήσουν για τον εαυτό τους.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ