Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠόσο ανθυγιεινή μπορεί να γίνει μία σαλάτα;

Πόσο ανθυγιεινή μπορεί να γίνει μία σαλάτα;

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σαλάτες είναι υγιεινές, σωστά; Είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε την καθημερινή σας δόση φρούτων και λαχανικών. Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένες σαλάτες μπορεί να είναι πραγματικά ανθυγιεινές;


Ναι είναι αλήθεια! Μερικές σαλάτες είναι γεμάτες με θερμίδες, λίπος και νάτριο. Και ενώ μπορεί να είναι ακόμα γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγατε υγιεινό γεύμα.

Λοιπόν, πόσο ανθυγιεινή μπορεί να γίνει μια σαλάτα; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο ανθυγιεινές σαλάτες που κυκλοφορούν.

1. Σαλάτα του Καίσαρα

Μια από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες γύρω, η σαλάτα του Καίσαρα είναι επίσης μια από τις πιο ανθυγιεινές. Μια τυπική σαλάτα του Καίσαρα περιέχει περίπου 150 θερμίδες, 10 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Και αυτό δεν περιλαμβάνει καν το ντύσιμο! Ένα τυπικό ντρέσινγκ του Καίσαρα παρασκευάζεται με πολλά ανθυγιεινά συστατικά όπως μαγιονέζα, τυρί παρμεζάνα και αντζούγιες.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια υγιεινή σαλάτα, το Caesar δεν είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

2. Πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα είναι μια άλλη δημοφιλής σαλάτα που μπορεί να είναι εκπληκτικά ανθυγιεινή. Μια τυπική πατατοσαλάτα περιέχει περίπου 300 θερμίδες, 15 γραμμάρια λίπους και 3 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Και όπως η σαλάτα του Καίσαρα, το ντρέσινγκ είναι συχνά ο ένοχος. Η πατατοσαλάτα φτιάχνεται συνήθως με πολλή μαγιονέζα, η οποία είναι υψηλή σε θερμίδες και λιπαρά.

Έτσι, αν προσέχετε το βάρος σας, ίσως να θέλετε να αποφύγετε την πατατοσαλάτα.

3. Σαλάτα με κοτόπουλο

Η σαλάτα κοτόπουλου είναι μια άλλη σαλάτα που μπορεί να είναι υψηλή σε θερμίδες και λιπαρά. Μια τυπική σαλάτα κοτόπουλου περιέχει περίπου 400 θερμίδες, 20 γραμμάρια λίπους και 6 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Και, όπως και οι άλλες σαλάτες αυτής της λίστας, συχνά φταίει το dressing. Η σαλάτα κοτόπουλου φτιάχνεται συνήθως με μαγιονέζα ή ένα κρεμώδες dressing, το οποίο μπορεί να προσθέσει πολλές θερμίδες και λίπος.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια υγιεινή σαλάτα κοτόπουλου, φροντίστε να επιλέξετε ένα ντρέσινγκ που είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.

4. Σαλάτα Nicoise

Η σαλάτα Nicoise είναι μια δημοφιλής γαλλική σαλάτα που μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινή. Μια τυπική σαλάτα Nicoise περιέχει περίπου 500 θερμίδες, 30 γραμμάρια λίπους και 8 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Και, όπως ίσως έχετε μαντέψει, το ντύσιμο είναι συχνά ο ένοχος. Η σαλάτα Nicoise φτιάχνεται συνήθως με ένα κρεμώδες dressing, το οποίο μπορεί να προσθέσει πολλές θερμίδες και λίπος.

Έτσι, αν ψάχνετε για μια υγιεινή σαλάτα Nicoise, φροντίστε να επιλέξετε ένα dressing που είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.

5. Σαλάτα Cobb

Η σαλάτα Cobb είναι μια δημοφιλής αμερικανική σαλάτα που μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινή. Μια τυπική σαλάτα Cobb περιέχει περίπου 600 θερμίδες, 40 γραμμάρια λίπους και 12 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Και, όπως ίσως έχετε μαντέψει, το ντύσιμο είναι συχνά ο ένοχος. Η σαλάτα Cobb συνήθως φτιάχνεται με ένα κρεμώδες dressing, το οποίο μπορεί να προσθέσει πολλές θερμίδες και λίπος.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ