Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήxtesini5 λόγοι που τα πόδια σας είναι πρησμένα

5 λόγοι που τα πόδια σας είναι πρησμένα

Έχετε ποτέ ξυπνήσει και διαπιστώσετε ότι τα πόδια σας είναι τόσο πρησμένα που δεν μπορείτε να φορέσετε ούτε τα παπούτσια σας; Ή ίσως παρατηρήσετε ότι τα δαχτυλίδια σας είναι πιο σφιχτά από το συνηθισμένο στο τέλος της ημέρας. Αν και τα πρησμένα πόδια συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία, μπορεί να είναι άβολα και ακόμη και επώδυνα. Ακολουθούν πέντε πιθανοί λόγοι που πρήζονται τα πόδια σας:


1. Στέκεστε πολύ στα πόδια σας

Εάν στέκεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή περπατάτε πολύ, μπορεί να εμφανίσετε πρήξιμο στα πόδια σας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν είστε στα πόδια σας, η βαρύτητα τραβάει το αίμα στις φλέβες και τα αγγεία σας στα πόδια σας, προκαλώντας πρήξιμο.

2. Είσαι έγκυος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το επιπλέον βάρος που κουβαλάτε μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια σας. Επιπλέον, η ορμόνη προγεστερόνη χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων σας, γεγονός που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρήξιμο.

3. Έχετε πρόβλημα με την καρδιά ή το κυκλοφορικό

Καταστάσεις που προκαλούν κακή κυκλοφορία, όπως καρδιακές παθήσεις ή διαταραχές των φλεβών, μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια σας. Όταν η καρδιά σας δεν αντλεί αποτελεσματικά αίμα, μπορεί να λιμνάζει στις φλέβες και τα αγγεία σας, προκαλώντας πρήξιμο.

4. Συγκρατείτε νερό

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το σώμα σας μπορεί να συγκρατεί νερό, όπως το να τρώτε πολύ αλάτι, να μην πίνετε αρκετό νερό ή να παίρνετε ορισμένα φάρμακα. Όταν το σώμα σας συγκρατεί νερό, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας.

5. Έχετε τραυματισμό ή φλεγμονή

Ένας τραυματισμός ή φλεγμονή στο πόδι σας μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχετε τραυματισμό, τα αιμοφόρα αγγεία είναι κατεστραμμένα και διαρρέουν υγρά. Αυτό το υγρό συσσωρεύεται στον ιστό και προκαλεί οίδημα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ