Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚαρκίνος του παχέος εντέρου: Αίτια και πρόληψη

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Αίτια και πρόληψη

Το παχύ έντερο είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος. Ο σκοπός του είναι να επιστρέψει νερό και θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας και να μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τα απόβλητα. Οι αμερικανικές δίαιτες είναι χαμηλές σε φυτικές ίνες και πεπτικά ένζυμα. Αυτό προκαλεί το σώμα να παράγει πεπτικά ένζυμα σε βάρος των ενζύμων του ανοσοποιητικού συστήματος.


Το χαμηλό επίπεδο ινών εμποδίζει το παχύ έντερο να αυτοκαθαριστεί και προκαλεί συσσώρευση τοξικής ουσίας. Η συσσώρευση τοξικής ουσίας στο παχύ έντερο μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, το πιο σοβαρό από τα οποία είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από την τοξική ουσία. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει στο παχύ έντερο να βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης και επιτρέπει στην παραγωγή ενζύμων του ανοσοποιητικού συστήματος να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε το παχύ έντερο σας. Το ένα είναι η υδροθεραπεία, όπου χρησιμοποιείται ένας μικρός πλαστικός σωλήνας μιας χρήσης για την άρδευση του παχέος εντέρου. Ένας εξουσιοδοτημένος επαγγελματίας πρέπει να εκτελέσει αυτήν τη διαδικασία. Ομοίως, συχνά πιστεύεται ότι τα κλύσματα καθαρίζουν το παχύ έντερο, αλλά έχει αποδειχθεί ότι καθαρίζουν μόνο το κάτω μέρος και το ορθό.

Τα φυτικά συμπληρώματα χρησιμοποιούνται συχνά και στον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Ένα φυτικό προϊόν που ονομάζεται psyllium είναι συνήθως η βάση αυτών των θεραπειών. Η ίνα psylliums διαστέλλεται όταν έρχεται σε επαφή με το νερό και το ογκώδες υλικό προκαλεί συστολή του εντέρου και αποβολή των αποβλήτων.

Υπάρχουν επίσης καθαριστικά με βάση το οξυγόνο που μετατρέπουν τα απόβλητα σε υγρό ή αέριο και βοηθούν στην αποβολή τους.

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε νηστεία χυμού. Η νηστεία χυμού δίνει σε ολόκληρο το πεπτικό σύστημα την απαραίτητη ξεκούραση και για να πραγματοποιηθεί και πάλι η βέλτιστη λειτουργία μετά το διάλειμμα.

Με λίγα λόγια, ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να προληφθεί. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να τρώει γεύματα χαμηλά σε φυτικές ίνες, δοκιμάστε να κάνετε καθαρισμό του παχέος εντέρου. Ένα καθαρό παχύ έντερο θα σημαίνει ένα υγιές παχύ έντερο και ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα για το σώμα σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ