Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως θα καθαρίσουμε εύκολα τα καλοριφέρ

Πως θα καθαρίσουμε εύκολα τα καλοριφέρ

Σήμερα σας έχω ένα θέμα καθαριότητας πονεμένο για πολλές νοικοκυρές. Καλοριφέρ – αυτός ο εφιάλτης! Για πάμε να δούμε μαζί πως θα τα καθαρίσουμε εύκολα χωρίς να ρίχνουμε νερό με τους κουβάδες.


Αρχικά πρέπει λοιπόν να τα ανοίξουμε. Στα δικά μας το βγαίνει το πλαϊνό κάλυμμα πιάνοντας την εγκοπή της φωτογραφίας και σηκώνοντας προς τα πάνω.

Αφού βγει το πλαϊνό κομμάτι η επάνω σχάρα βγαίνει εύκολα σέρνοντας τη προς την ελεύθερη ανοιχτή πλευρά. Είμαι σίγουρη ότι κάπως αντίστοιχα θα ανοίγουν και τα δικά σας.

Και ιδού απλώνεται η βρωμιά και όλη η σκόνη του κόσμου και σε πιάνει μια ζαλάδα όπως και να το κάνεις!

Με ένα πανάκι από μικροΐνες σε λίγο χλιαρό νερό και απορρυπαντικό ή απλό ξύδι περνάμε όλες τις ελεύθερες επιφάνειες, τη σχάρα και όπου χωράει και φτάνει το χέρι μας.

Για το εσωτερικό ανάμεσα στις πτυχώσεις κυκλοφορούν πολλές ιδέες όπου ρίχνεις νερό και το μαζεύεις στο κάτω μέρος με ταψάκια. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήθελα να γίνει το σπίτι λίμνη οπότε ο πολυμήχανος σύζυγος έδωσε την πολυπόθητη λύση προσαρμόζοντας ένα κομμάτι εύκαμπτο σωλήνα στην ηλεκτρική μας σκούπα! 

Θα κάνετε λίγο υπομονή για τον σφυριχτό ήχο που θα κάνει η σκούπα σας λόγο της προέκτασης του σωλήνα και θα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα όλα τα ενδιάμεσα από τις πτυχώσεις του καλοριφέρ.

Για το τελικό φινίρισμα έσπρωξα ανάμεσα και ένα ακόμα πανάκι για να τραβήξω ότι είχε μείνει. Δυστυχώς για τη σκουριά δεν μπορώ να κάνω κάτι μιας και το σπίτι το νοικιάζουμε.

Έτοιμα γρήγορα και χωρίς νερά! Άλλη μια δουλειά του spring cleaning έφυγε από τη λίστα μου. Ευκαιρία να καθαρίσω και τους τοπικούς λεκέδες από τους τοίχους γύρω από τα καλοριφέρ και όχι μόνο.

Καλή εβδομάδα!

Πηγή-Συνέχεια άρθρου: http://sundaysprojects.blogspot.com/2018/05/how-to-clean-radiators.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ