Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒίντεο που δείχνει πώς φτιάχνεται το βιομηχανοποιημένο παγωτό ίσως σε κανει να...

Βίντεο που δείχνει πώς φτιάχνεται το βιομηχανοποιημένο παγωτό ίσως σε κανει να αναρωτηθείς αν θα φάς ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς κατασκευάζεται το βιομηχανοποιημένο παγωτό. Αυτό που βρίσκεται στα ψυγεία των περιπτέρων, των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων ψιλικών.


Διαδικασία κατασκευής: – Αν και το παγωτό διατίθεται σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων νέων προϊόντων, όπως μπάρες σοκολάτας και σάντουιτς βυθισμένα σε σοκολάτα, οι ακόλουθες οδηγίες ισχύουν για παγωτό συσκευασμένο σε κουτάκια και δοχεία μισού γαλονιού.

Το μείγμα: – Το γάλα μεταφέρεται από το τοπικό αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής στο ψυκτικό φορτηγό δεξαμενή στο εργοστάσιο παγωτού. Το γάλα στη συνέχεια αντλείται σε σιλό αποθήκευσης 5.000 γαλονιών (18.925 1), το οποίο διατηρείται στους 36 ° F (2 ° C). Ο αγωγός φέρνει μια προκαθορισμένη ποσότητα γάλακτος σε ένα μπλέντερ από ανοξείδωτο χάλυβα 1.000 γαλονιών (3.7851). Στη συνέχεια ανακατέυετε μια προκαθορισμένη ποσότητα αυγών, ζάχαρης και προσθέτων με γάλα για 6 έως 8 λεπτά.

Παστεριοποίηση για να σκοτωθούν τυχόν βακτήρια: – Το μικτό μείγμα μεταφέρετε στον παστεριωτή που αποτελείται από μια σειρά λεπτού παγωτού από ανοξείδωτο χάλυβα μέσω του αγωγού. Ζεστό νερό περίπου 182 ° F (83 ° C) ρέει στη μία πλευρά της πλάκας. Η άλλη πλευρά του μείγματος κρύου γάλακτος διοχετεύεται με σωλήνες. Το νερό θερμαίνει το μείγμα σε θερμοκρασία 180 ° F (82 ° C), σκοτώνοντας αποτελεσματικά τυχόν υπάρχοντα βακτήρια.

Ομογενοποίηση για την παραγωγή ομοιόμορφης υφής: – Εφαρμόζοντας ισχυρή πίεση αέρα (μερικές φορές έως 2.000 κιλά ανά τετραγωνική ίντσα (141 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό)), το θερμό μείγμα ωθείται στον ομογενοποιητή μέσω μιας μικρής τρύπας. Αυτό διασπά τα σωματίδια λίπους και τα εμποδίζει να διαχωριστούν από το υπόλοιπο μείγμα. Σε έναν ομογενοποιητή που είναι βασικά μια αντλία εμβόλου υψηλής πίεσης, το μείγμα αναμιγνύεται περαιτέρω καθώς τραβιέται στον κύλινδρο της αντλίας κατά την καθοδική διαδρομή και στη συνέχεια αναγκάζεται να υποχωρήσει στην ανοδική διαδρομή.

Ψύξη και ανάμειξη γεύσεων: – Το μείγμα περνάει πίσω στον παστεριωτή, όπου ρέει κρύο νερό περίπου 34 ° F (1 ° C) στη μία πλευρά της πλάκας ενώ το μείγμα περνά από την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα ψύχεται στους 36 ° F (2 ° C). Στη συνέχεια, το μείγμα αντλείται σε μια δεξαμενή 5.000 γαλονιών (18.925 1) τοποθετημένη σε ένα δωμάτιο στους 36 ° F (2 ° C) για 4 έως 8 ώρες για την ανάμιξη των συστατικών

Παγωτό με καρυκεύματα: – Το παγωτό αντλήτε σε κάδους από ανοξείδωτο χάλυβα, το καθένα με χωρητικότητα έως και 300 γαλόνια (1.136 1) του μείγματος, όπου τοποθετήτε το καρύκευμα και γίνεται η ανάμειξη.

Πάγωμα: – Το μείγμα πρέπει τώρα να καταψυχθεί. Αντλείται σε κατάψυξη, όπου το παγωτό μπορεί να παγώσει έως και 700 γαλόνια ανά ώρα (2.650 1). Χρησιμοποιώντας υγρή αμμωνία ως ψυκτικό μέσο, ​​η θερμοκρασία μέσα στον καταψύκτη διατηρείται στους -40 ° F (-40 ° C). Όταν το παγωτό βρίσκεται στον καταψύκτη, εισάγεται αέρας σε αυτό. Όταν το μείγμα βγαίνει από το ψυγείο, έχει τη συνοχή του μαλακού παγωτού.

Συσκευασία και ομαδοποίηση προϊόντων: – Αυτόματες μηχανές πλήρωσης τοποθετούν προ-τυπωμένες πίντες ή κουτιά από χαρτόνι μισού γαλονιού στα ράφια. Το κουτί στη συνέχεια γεμίζεται με μια προκαθορισμένη ποσότητα παγωτού με ταχύτητα 70-90 χαρτοκιβώτια ανά ώρα. Στη συνέχεια, το μηχάνημα βάζει ένα καπάκι σε κάθε χαρτοκιβώτιο και στη συνέχεια το ωθεί στον μεταφορικό ιμάντα. Τα χαρτοκιβώτια κινούνται κατά μήκος του μεταφορικού ιμάντα, περνώντας ένα inkjet κάτω από τον μεταφορικό ιμάντα, ο οποίος ψεκάζει την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό παραγωγής σε κάθε χαρτοκιβώτιο. Μετά τη σφράγιση, το χαρτοκιβώτιο περνάει μέσα από τη μηχανή ιμάντας, που είναι ένας καυτός διάδρομος, καλύπτοντας κάθε φλιτζάνι με πλαστικό περιτύλιγμα συρρίκνωσης.

Σκλήρυνση: – Πριν από την αποθήκευση και τη μεταφορά, το παγωτό πρέπει να σκληρυνθεί σε θερμοκρασία -10 ° F (-23 ° C). Το σύστημα μεταφορικής ταινίας μετακινεί το κουτί παγωτού σε μια σήραγγα που βρίσκεται στους -30 ° F (-34.C). Ένας συνεχώς περιστρεφόμενος ανεμιστήρας οροφής θα παράγει ψύξη ανέμου -60 ° F (-5 1 ° C). Το χαρτοκιβώτιο κινείται αργά μπρος-πίσω στη σήραγγα για δύο έως τρεις ώρες έως ότου τα πάντα μέσα είναι σκληρά. Στη συνέχεια, το κουτί αποθηκεύεται σε ψυκτική αποθήκη μέχρι να αποσταλεί σε κατάστημα λιανικής.

Ποιοτικός έλεγχος: – Κατά τη διαδικασία παραγωγής, κάθε μείγμα θα δοκιμαστεί τυχαία. Δοκιμάζεται η περιεκτικότητα σε βούτυρο και στερεά. Υπολογίζεται το επίπεδο των βακτηρίων.

Πηγή epicstories

 

Πηγή: https://viralgreece.eu/vinteo-poy-deichnei-pos-ftiachnetai-to-viomichanopoiimeno-pagoto-isos-se-kanei-na-anarotitheis-tha-fas-xana-vinteo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ