Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα10 πράγματα που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να πετάτε στην αποχέτευση

10 πράγματα που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να πετάτε στην αποχέτευση

Οι άνθρωποι συχνά πετούν κάτι στον αποχέτευση και δεν σκέφτονται καν τις συνέπειες. Υπάρχουν πράγματα, τα οποία πετάμε στον νεροχύτη μας και επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον, το σπίτι μας και τον εαυτό μας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά και την ασφάλειά μας. Για να αποφύγετε τους κινδύνους που συνεπάγεται η βουλωμένη αποχέτευση πρέπει να έχετε επίγνωση του τι ρίχνετε μέσα σε αυτήν! Ας δούμε τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να πετάτε στην αποχέτευση για κανέναν λόγο!


Ρύζι και ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά και το ρύζι απορροφούν νερό με την πάροδο του χρόνου και γίνονται πολύ μεγαλύτερα από πριν. Επίσης χρειάζεται πολύς χρόνος για να διαλυθούν στο νερό, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε βουλωμένη αποχέτευση.

Τσόφλια αυγών

Πολλοί πιστεύουν ότι αν σπάσεις το κέλυφος του αυγού σε μικρά κομμάτια, δεν θα κολλήσει στην αποχέτευση, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Τα μικρά κομμάτια μπορεί να κολλήσουν το ένα στο άλλο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό ενός τεράστιου κομματιού με την πάροδο του χρόνου και να οδηγήσει σε φράξιμο της αποχέτευσης.

Αλεύρι

Φανταστείτε αλεύρι και νερό να ενώνονται μέσα στην αποχέτευση σας και να κάνετε ένα μείγμα που μοιάζει με κόλλα. Αυτό το μείγμα μπορεί να προσελκύσει άλλα απόβλητα και να σχηματίσει ένα τεράστιο φράγμα.

Φάρμακα

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα φάρμακα διαλύονται εύκολα στο νερό και έτσι πετούν τα χάπια στην αποχέτευση. Στην πραγματικότητα, δεν διαλύονται στο νερό, μολύνουν το νερό. Τα φίλτρα νερού μπορούν να καθαρίσουν τους περισσότερους μικροοργανισμούς, αλλά δεν υπάρχει φίλτρο που να μπορεί να καθαρίσει τη μόλυνση του φαρμάκου από το νερό.

Τρίχες

Τα μαλλιά και οι τρίχες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους βουλώνουν οι σωλήνες στο μπάνιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε μακριά μαλλιά. Όταν τα μαλλιά μπαίνουν στην αποχέτευση, κολλάνε μέσα και σχηματίζουν μια μπάλα που λειτουργεί ως δίχτυ για άλλα απόβλητα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα μαλλιά από τη βούρτσα μαλλιών σας, φροντίστε να τα πετάτε στα σκουπίδια και προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας κάθε φορά πριν κάνετε ντους. Αυτό θα μειώσει την ποσότητα των μαλλιών στην αποχέτευση.

Αυτοκόλλητα από φρούτα και βάζα

Ακόμα κι αν τα αυτοκόλλητα είναι πολύ μικρά, θα πρέπει να τα πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων αντί να τα πετάξετε στην αποχέτευση. Το πρόβλημα με αυτά είναι ότι έχουν κόλλα πάνω τους. Και τα ίδια τα αυτοκόλλητα όμως είναι κατασκευασμένα από υλικά που χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποσυντεθούν.

Οικοδομικά απόβλητα

Ανεξάρτητα από τι υλικά προέρχονται τα οικοδομικά απόβλητα, δεν πρέπει ποτέ να τα πετάτε στην αποχέτευση. Αυτό ισχύει τόσο για μεγάλα κομμάτια όσο και για τα υπολείμματα που μοιάζουν με σκόνη. Τα μεγάλα κομμάτια σχηματίζουν φράγματα και τα μικρά μπορεί να καταλήξουν στα πλαϊνά της αποχέτευσης και να οδηγήσουν σε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα.

Προφυλακτικά

Μπορεί να φαίνονται εντελώς αθώα στην αρχή, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από λάτεξ που δεν διαλύεται ποτέ. Μπορούν επίσης να τεντωθούν πολύ καλά και να κολλήσουν μέσα σε σωλήνες. Επιπλέον, τα προφυλακτικά μπορεί να γεμίσουν με αέρα, νερό ή άλλα απόβλητα που θα οδηγήσουν σε ένα πολύ σοβαρό φράξιμο που θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγούμε.

Αποτσίγαρα

Το πρόβλημα με τα τσιγάρα είναι ότι το φίλτρο του είναι συνθετικό, το οποίο απορροφά νερό και διαστέλλεται. Το χειρότερο είναι ότι δεν διαλύεται ποτέ. Τα αποτσίγαρα περιέχουν επίσης διάφορες επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως η νικοτίνη, που μπορεί να μολύνει την παροχή νερού.

Σερβιέτες και ταμπόν

Όλοι γνωρίζουν ότι οι σερβιέτες και τα ταμπόν έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν την υγρασία, επομένως μπορούν να αυξηθούν δραματικά σε μέγεθος και να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρό φράξιμο.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/10-pragmata-den-prepei-na-petame-apoxeteysh/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ