Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα23 εκπληκτικά όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο...

23 εκπληκτικά όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας με παχύφυτα και συμβουλές περιποίησής τους

Τα παχύφυτα είναι ένας εξωτικός και εντυπωσιακός τρόπος για να ομορφύνετε τον κήπο σας, είτε χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο βραχόκηπο, μια διάταξη γλαστρών ή ακόμα και ένα έργο τέχνης για να το κρεμάσετε σε έναν εξωτερικό τοίχο. Τα παχύφυτα είναι επίσης σκληρά και ανθεκτικά, προτιμώντας την παραμέληση παρά τη συνεχή προσοχή. Δεν χρειάζεστε κάποια δεξιοτεχνία για να μεγαλώσετε με επιτυχία τα παχύφυτα. Αναδημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης παρόμοιες με τους γηγενείς βιότοπούς τους, τα παχύφυτά σας θα ανθίσουν και ακόμη και θα πολλαπλασιαστούν μόνα τους με ελάχιστες παρεμβολές. Θα σας παρουσιάσω 23 εκπληκτικά όμορφες ιδέες για να διακοσμήσετε την αυλή και τον κήπο σας με παχύφυτα!


Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε τα παχύφυτά σας σε εξωτερικούς χώρους, να γνωρίζετε ότι μόνο μερικές ποικιλίες αντέχουν σε συνθήκες κάτω από το μηδέν. Και παρόλο που στα περισσότερα παχύφυτα αρέσει ο ήλιος και η ζέστη, ορισμένα περιβάλλοντα της ερήμου μπορεί να είναι πολύ ακραία. Για ήπια κλίματα, υπάρχει μια σειρά από αξιόπιστα παχύφυτα που μπορούν να ανεχθούν τις εξωτερικές συνθήκες όλο το χρόνο.

Δεν αρέσει σε όλα τα παχύφυτα να λιάζονται όλη μέρα. Οι προτιμήσεις είναι εξαιρετικά ποικίλες μεταξύ των χιλιάδων ποικιλιών παχύφυτων. Σε κάποια αρέσει η σκιά, σε άλλα αρέσει το φιλτραρισμένο φως και σε κάποια ο ήλιος. Ως γενίκευση, στα περισσότερα αρέσει τουλάχιστον δύο έως τρεις ώρες ήλιου ή φιλτραρισμένου ήλιου την ημέρα. Όταν καλλιεργείτε παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετήστε τα δίπλα σε ένα παράθυρο ή σε δωμάτιο κήπου όπου υπάρχει πλήρης ήλιος για τουλάχιστον δύο ή τρεις ώρες την ημέρα.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, δεν θα σκοτώσετε τα παχύφυτά σας ποτίζοντάς τα τακτικά, ειδικά κατά την ενεργό καλλιεργητική περίοδο. Το κλειδί είναι να περιμένετε να στεγνώσει το χώμα ανάμεσα στα ποτίσματα για να αναπνεύσουν οι ρίζες. Εάν τα παχύφυτά σας διψούν, τα φύλλα θα φαίνονται συρρικνωμένα και άτονα χωρίς γυαλάδα. Τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος περιλαμβάνουν μίσχο ή ρίζα-σήψη και χυλώδη ή κιτρινισμένα φύλλα. Μην ξεχνάτε, τα παχύφυτα είναι ιδανικά για κήπο με χαμηλά νερά.

Στα παχύφυτα δεν αρέσει να κάθονται οι ρίζες τους σε βρεγμένο έδαφος, επομένως είναι σημαντικό να προσθέσετε άμμο ή ελαφρόπετρα στο μείγμα εδάφους σας για να βελτιώσετε την αποστράγγιση. Άλλα μη οργανικά υλικά που θα βοηθήσουν στη χαλάρωση του εδάφους περιλαμβάνουν περλίτη, μικρό χαλίκι, θρυμματισμένο γρανίτη.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/diakosmisi-kipou/23-idees-diakosmhshs-khpoy-aylhs-me-paxyfyta/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ