Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταPassiflora: Το θεραπευτικό θαύμα με την αντικαρκινική δράση

Passiflora: Το θεραπευτικό θαύμα με την αντικαρκινική δράση

Το Passiflora, κοινώς γνωστό ως passionflower, είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών με περισσότερα από 500 είδη. Εγγενές σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε εύκρατα κλίματα, αυτό το φυτό είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες – κυρίως τις φαρμακευτικές του δράσεις κατά του καρκίνου. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, την ιατρική της Αγιουρβέδα και τη λαϊκή ιατρική των ιθαγενών της Αμερικής για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων.


Το εκχύλισμα Passiflora έχει μελετηθεί για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το φυτικό φάρμακο μπορεί να είναι σε θέση να αναστείλει την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων. Ο μηχανισμός δράσης πιστεύεται ότι οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και φαινολικά, τα οποία είναι φυσικά ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση.

Εκτός από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, το εκχύλισμα πασιφλόρας έχει βρεθεί ότι έχει και άλλα φαρμακευτικά οφέλη. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αϋπνία, το άγχος και την ανακούφιση από τον πόνο, καθώς και για συμπτώματα εμμηνόπαυσης όπως εξάψεις, εναλλαγές της διάθεσης και νυχτερινές εφιδρώσεις. Άλλα αναφερόμενα οφέλη για την υγεία της πασιφλόρας περιλαμβάνουν θεραπείες για πεπτικά προβλήματα όπως διάρροια και έμετος, έλεγχος λοιμώξεων, αντιφλεγμονώδη δράση και βοήθεια στην αποτοξίνωση.

Ερευνητικές μελέτες έχουν βρει ότι το εκχύλισμα πασιφλόρα μπορεί να είναι μια χρήσιμη επικουρική θεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τακτικές χημειοθεραπεία και θεραπείες ακτινοβολίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση των ανεπιθύμητων παρενεργειών. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί εάν το εκχύλισμα passiflora μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του καρκίνου και να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για τους καρκινοπαθείς.

Συνολικά, το εκχύλισμα passiflora είναι ένα πολλά υποσχόμενο φυτικό φάρμακο με μια σειρά από οφέλη για την υγεία και οι αντικαρκινικές του δράσεις το καθιστούν ένα δυνητικά ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Απαιτείται όμως περισσότερη έρευνα για την πλήρη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας αυτής της φυσικής θεραπείας.

*Image created by Bing

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ