Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο ταπεράκι της μαμάς μπορεί να σε αρρωστήσει εάν κάνεις αυτό το...

Το ταπεράκι της μαμάς μπορεί να σε αρρωστήσει εάν κάνεις αυτό το λάθος

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θέλουμε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να μην προσπαθήσεις να τον παραπλανήσεις! Αν παίρνεις συχνά ταπεράκια απ’ τη μαμά στο σπίτι ή ταπεράκι στη δουλειά, το καθαρίζεις όπως πρέπει κάθε μέρα; Αν όχι, μπορεί να αρρωστήσεις!

Πώς να καθαρίσεις το τάπερ ώστε να απαλλαχθείς σωστά από μυρωδιές και λεκέδες; Και γιατί είναι απαραίτητο να το καθαρίζεις, ακόμα κι αν είχες βάλεις μέσα μόνο ένα τοστ;


Μπορεί εάν είσαι μόνος σου να σου φαίνεται περίεργο γιατί έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς τα τάπερ για να πάρεις φαγητό απ’ τη μαμά ή για να πάρεις το μεσημεριανό σου στη δουλειά, αλλά εάν έχεις παιδιά είναι πολύ πιθανό να βάζεις μέσα σε ταπεράκι το τοστάκι τους.

Όπως επίσης είναι πολύ πιθανό να μην το πλένεις κανονικά μετά, γιατί σκέφτεσαι ότι είχε απλά ψωμί μέσα.Έτσι, πετάς τα ψίχουλα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά! Λάθος… Και γάτα και ζημιά έγινε εάν δεν καθαρίσεις το ταπεράκι!

Είναι λάθος να σκουπίζεις μόνο τα ψίχουλα απ’ το τάπερ. Κι όχι επειδή έχουν κάτι τα ψίχουλα, αλλά εσύ ή το παιδί σου δεν πιάσατε μόνο το τοστάκι… Πιάσατε κι άλλα τρόφιμα και πράγματα, τα οποία αφήνουν πίσω τους βακτήρια.

Μάντεψε πού θα παραμείνουν αυτά τα βακτήρια εάν δεν πλύνεις το τάπερ σου!

Αν θέλεις ν’ αποτρέψεις τη μόλυνση ή κάποια άλλη ασθένεια, πλένε πάντα τα τάπερ όλα μαζί στο πλυντήριο πιάτων ή στο χέρι με ζεστό νερό κι απορρυπαντικό.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα μπουκαλάκια νερού!

Πώς να καθαρίσεις το τάπερ ώστε να απαλλαχθείς σωστά από μυρωδιές και λεκέδες;

  • Ξέβγαλε το τάπερ αμέσως μόλις το αδειάσεις.
  • Αν έχει έντονες μυρωδιές από κάποιο φαγητό το τάπερ, αφού το πλύνεις καλά με νερό κι απορρυπαντικό, βάλε μέσα λίγο αλάτι πριν το αποθηκεύσεις.
  • Βάλε το τάπερ στον ήλιο. Ο ήλιος είναι η καλύτερη φυσική λύση! Άσε τα ταπεράκια σου να αεριστούν!
  • Μαγειρική σόδα: Μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό και να τρίψεις το εσωτερικό του τάπερ, να το αφήσεις για μερικές ώρες και μετά να ξεπλύνεις καλά. Δεν θα μείνει κανένας δύσκολος λεκές!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/to-taperaki-tis-mamas-mporei-na-se-arrostisei-ean-kaneis-ayto-to-lathos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ