Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤροφές που προστατεύουν το δέρμα σύμφωνα με διαιτολόγους και δερματολόγους

Τροφές που προστατεύουν το δέρμα σύμφωνα με διαιτολόγους και δερματολόγους

Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να κάνει περισσότερα από το να θρέψει το σώμα σας. μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματός σας. Οι διατροφολόγοι και οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι ορισμένες τροφές παρέχουν οφέλη στο δέρμα όταν περιλαμβάνονται στην τακτική διατροφή σας. Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες τροφές που υποστηρίζουν το δέρμα που πρέπει να γνωρίζετε.


Μούρα: Πολλά μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές τοξίνες και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι φράουλες και τα βατόμουρα είναι όλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, γι’ αυτό προσθέστε τα στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το δείπνο σας.

Λιπαρά ψάρια: Τα άγρια λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο τόνος είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής που μπορεί να βλάψει το δέρμα. Τα ψάρια που περιέχουν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι περιέχει φυσικές πολυφαινόλες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς ρύπους, να βελτιώσουν την επιδερμίδα του δέρματος μειώνοντας τη φλεγμονή και τον ερεθισμό και ακόμη και να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου.

Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι μία από τις κορυφαίες πηγές λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα και άλλες βλάβες του δέρματος που σχετίζονται με την υπεριώδη ακτινοβολία. Φάτε φρέσκες ντομάτες ή μαγειρέψτε τις σε διάφορα πιάτα.

Καρύδια: Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και βασικά μέταλλα που όλα βοηθούν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Η κατανάλωση μόνο μιας χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Φασόλια: Τα όσπρια όπως τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και σίδηρο, τα οποία είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα. Η τακτική κατανάλωση οσπρίων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να διατηρήσει το δέρμα ζωντανό και υγιές.

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που υποστηρίζουν το δέρμα, τα οποία βοηθούν στην παροχή υγρασίας και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Ε και C, που και οι δύο βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

Νερό: Το νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για υγιές δέρμα. Βοηθά να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο, αποβάλλει τις τοξίνες και βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναγεννηθούν. Επιδιώξτε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και πάρτε ακόμα περισσότερο τρώγοντας ενυδατικά φρούτα και λαχανικά.

Η συμπερίληψη αυτών των τροφών στη διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από βλάβες και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φυσική ομορφιά του. Η κατανάλωση τους μαζί με μια ποικιλία άλλων υγιεινών τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και υγιές δέρμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ