Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήπως το παιδί σας πάσχει από παιδική κατάθλιψη;

Μήπως το παιδί σας πάσχει από παιδική κατάθλιψη;

Η κατάθλιψη των εφήβων προκαλεί μια ταχέως αυξανόμενη ανησυχία στην κοινωνία μας σήμερα.


Εκτός από την παχυσαρκία, η κατάθλιψη των εφήβων είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που επηρεάζουν τη νεολαία μας. Φτάνοντας κοντά σε επιδημικές διαστάσεις, η κατάθλιψη των εφήβων συμβάλλει σημαντικά σε αμέτρητους αριθμούς θανάτων εφήβων μέσω χιλιάδων αυτοκτονιών ετησίως και ακόμα περισσότερων αποπειρών. Η κατάθλιψη των εφήβων μπορεί να είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για τους γονείς, καθώς πολλοί έφηβοι συχνά δεν ανοίγοντε στους γονείς τους και όταν πρόκειται για κατάθλιψη πολλοί δεν θα μιλήσουν ούτε στους φίλους τους λόγω του status quo της κατάθλιψης. Τα συμπτώματα κατάθλιψης εφήβων είναι σχεδόν τα ίδια με τους ενήλικες. Μερικά από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Έλλειψη κινήτρου ή γενικού ενδιαφέροντος για κανονικές καθημερινές δραστηριότητες
  • Συναισθήματα απελπισίας
  • Οποιεσδήποτε σκέψεις αυτοκτονίας
  • Σημάδια απόσυρσης από φίλους

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει κατάθλιψη, μιλήστε του και ενημερώστε το γιατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα συνταγογραφούνται ευρέως σήμερα, αλλά μπορεί να μην είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Επιστημονικές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει σε μερικά εκπληκτικά συμπεράσματα σχετικά με την κατάθλιψη των εφήβων. Πρόσφατα, αρκετές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί στους εφήβους που παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Η εγκυρότητα των μελετών αυτών δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Πολλοί από τους ασθενείς που λαμβάνουν μεγάλες δόσεις αντικαταθλιπτικών έχουν γενικά αυτοκτονικές τάσεις ούτως ή άλλως, οπότε καθιστά δύσκολο να πούμε αν το ίδιο το φάρμακο συμβάλλει πραγματικά στην αυτοκτονία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων έχει βοηθήσει περισσότερους εφήβους από ό, τι όχι.

Θα πρέπει να γίνει διεξοδική έρευνα πριν από τη λήψη αποφάσεων για τη λήψη αντικαταθλιπτικών. Μιλήστε με τους φίλους και την οικογένεια και ρωτήστε αν γνωρίζουν κάποιον που παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Μετά την έναρξη της θεραπείας, η προσεκτική παρακολούθηση του παιδιού σας θα πρέπει να γίνεται από εσάς και το γιατρό σας. Πολλές φορές ένας τύπος αντικαταθλιπτικού μπορεί να μην λειτουργήσει, οπότε να μπορεί να δοκιμαστεί ένας άλλος.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές θεραπείας διαθέσιμες για το καταθλιπτικό παιδί σας. Η συνομιλία μέσω συμβουλευτικής είναι μια πιθανή επιλογή εάν το παιδί σας δεν πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να εξετάσετε την ηλεκτροσπαστική θεραπεία ή τη διέγερση των νεύρων ως πιθανές θεραπευτικές επιλογές. Οι μαγνητικές και ορμονικές θεραπείες είναι επίσης δυνατότητες θεραπείας, αλλά είναι εντελώς πειραματικές σε αυτό το σημείο και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα ακόμα αν θα βοηθήσουν πραγματικά για την πρόληψη της κατάθλιψης μακροπρόθεσμα. Η κατανόηση της κατάθλιψης και των συμπτωμάτων της θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους κατάθλιψη μπορεί να έχει ή να μην έχει το παιδί σας και να σας βοηθήσει να αναζητήσετε τον επαγγελματία που μπορεί να χρειαστεί. Και πάντα πρέπει ενημερώνετε τον γιατρό σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ