Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι τροφές με την πολλή μελατονίνη για να κοιμηθείτε πιο βαθιά και...

Οι τροφές με την πολλή μελατονίνη για να κοιμηθείτε πιο βαθιά και σε τι άλλο βοηθάει

Ο καλός ύπνος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος για μερικούς ανθρώπους. Εάν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε ή παραμένετε για ύπνο, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τρώτε ορισμένα τρόφιμα που είναι πλούσια σε μελατονίνη, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση αυτών των τροφών μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά, καθώς και να ωφελήσετε τη γενική υγεία σας.


Η μελατονίνη είναι μια φυσική ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλο και βοηθά στον έλεγχο των κύκλων ύπνου και αφύπνισης. Λόγω της ισχυρής επιρροής της στον ύπνο, τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης έχουν συσχετιστεί με αϋπνία, δυσκολία στον ύπνο και δυσκολία να κοιμηθείς.

Ευτυχώς, ορισμένα τρόφιμα είναι φυσικά πλούσια σε μελατονίνη και περιλαμβάνουν τάρτα κεράσια, καρύδια, μπανάνες και ντομάτες. Τα τάρτα κεράσια είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική πηγή μελατονίνης, με ένα μόνο φλιτζάνι μερίδα να παρέχει 6 g μελατονίνης. Τα καρύδια και οι ντομάτες έχουν επίσης βρεθεί ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα μελατονίνης, με τις μερίδες ενός φλιτζανιού να παρέχουν 0,6 g και 0,8 g αντίστοιχα.

Εκτός από το ότι σας βοηθά να κοιμάστε πιο ήσυχα, η έρευνα δείχνει επίσης ότι η μελατονίνη μπορεί να ωφελήσει τη συνολική υγεία σας. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν βρει ότι η αύξηση της πρόσληψης μελατονίνης βελτιώνει την υγεία των οστών, καθώς και μειώνει τη φλεγμονή, την κατάθλιψη και το άγχος. Αυτό πιθανότατα οφείλεται εν μέρει στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μελατονίνης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπληρώματα μελατονίνης είναι διαθέσιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ευεργετικά. Ωστόσο, εάν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη μελατονίνης με φυσικό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ορμόνες μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Συμπερασματικά, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έναν καλό ύπνο, η κατανάλωση τροφών που περιέχουν μελατονίνη μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά. Επιπλέον, τροφές που είναι φυσικά πλούσιες σε μελατονίνη, όπως τα κεράσια, τα καρύδια και οι ντομάτες, μπορεί να είναι ευεργετικά για τη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση της υγείας των οστών και την προώθηση της συνολικής ευεξίας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ