Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό...

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου

1. Eπικρίνετε τον εαυτό σας για μικρά λάθη


Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αν συνεχώς επικρίνετε τον εαυτό σας για κάθε μικρό πράγμα που κάνετε λάθος, είναι σημάδι ότι είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο και επικεντρωθείτε στα θετικά αντί να μένετε στα αρνητικά.

2. Πάντα συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους είναι μια συνταγή καταστροφής. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι στη ζωή και η σύγκριση της δικής σας προόδου με την πρόοδο κάποιου άλλου θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα για τον εαυτό σας. Αντί να συγκρίνετε, εστιάστε στο δικό σας ταξίδι και στο τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιωθείτε.

3. Ποτέ δεν είσαι αρκετά καλός

Εάν προσπαθείτε πάντα για την τελειότητα και δεν νιώθετε ποτέ ότι είστε αρκετά καλοί, ήρθε η ώρα να επαναξιολογήσετε τα πρότυπά σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και το να περιμένεις από τον εαυτό σου να είσαι τέλειος είναι απλώς να προετοιμάζεσαι για απογοήτευση. Χαμήλωσε λίγο τα στάνταρ σου και δώσε στον εαυτό σου κάποια εύσημα – κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.

4. Πάντα βάζεις τον εαυτό σου κάτω

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να υποβάλλει συνεχώς τον εαυτό σου, ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Η αρνητική αυτοσυζήτηση θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα για τον εαυτό σας και θα σας εμποδίσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με καλοσύνη και σεβασμό και θα αρχίσετε να βλέπετε τον εαυτό σας με ένα νέο, θετικό πρίσμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ