Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αποθήκευση του ψωμιού

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αποθήκευση του ψωμιού

Σαν το φρέσκο ψωμί σίγουρα δεν υπάρχει. Μπορούμε, όμως, να διατηρήσουμε το ψωμί μας λίγο παραπάνω, έτσι ώστε να μην ξεραίνεται και σκληραίνει τόσο, ώστε να μην μπορούμε να το καταναλώσουμε.


Κάποιες φορές το ψωμί μπορεί να εξαφανιστεί σε μια ημέρα και άλλες να περισσέψει αρκετό. Συμβαίνει σε όλους. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, με αυτό που περισσεύει, για να μπορούμε να το απολαύσουμε και την επόμενη;

Καταρχάς, μην το βάλετε στο ψυγείο. Ξέρουμε ότι ακούγεται ιδανική λύση αν θέλουμε να διατηρήσουμε κάτι, αλλά στην περίπτωση του ψωμιού, το μπαγιατεύουμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι αν παρέμενε σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάλτε το σε ψωμιέρα όπου μπορεί να διατηρηθεί για 2 ημέρες. Αν το τοποθετήσετε σε συρτάρι, φροντίστε να το τυλίξετε σε μια πετσέτα ή να το βάλετε σε χάρτινη σακούλα για να μην ξεραθεί.

Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν το αποθηκεύσετε, φροντίστε η κομμένη πλευρά να είναι τοποθετημένη προς τα κάτω, ώστε να προστατεύεται το εσωτερικό του.

Αν σας περισσέψει αρκετό ψωμί και ξέρετε ότι δεν πρόκειται να το καταναλώσετε, βάλτε το στην κατάψυξη. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί για πάνω από μήνα κι όταν το βγάλετε, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο και θα έχει και πάλι την αίσθηση του φρέσκου.

Clickatlife.gr

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2021/11/26/5-pragmata-poy-prepei-na-gnorizete-tin-apothikeysi-psomioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ