Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠολλαπλασιασμός Παχύφυτων στο Νερό

Πολλαπλασιασμός Παχύφυτων στο Νερό

Τα παχύφυτα είναι ένα από τα πιο ακριβά φυτά και αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, ο πολλαπλασιασμός τους στο νερό είναι μια εύκολη επιλογή. Παχύφυτα: 4 Μυστικά Καλλιέργειας Παχύφυτων


balconygardenweb

Ο πολλαπλασιασμός στο νερό είναι η χρήση του νερού ως μέσο καλλιέργειας για τη ρίζα των μοσχευμάτων παχύφυτων. Αυτή η μέθοδος δεν είναι μια συμβατική διαδικασία καθώς στα παχύφυτα δεν αρέσει να μένουν στο νερό και αντιπαθούν επίσης το υπερβολικό πότισμα. Σε αντίθεση με αυτό, τα στα μοσχεύματα παχύφυτων λειτουργεί αρκετά καλά.

Ο λόγος που τα μοσχεύματα παχύφυτων δεν σαπίζουν στο νερό

Ο κύριος λόγος που τα παχύφυτα σαπίζουν σε υγρό χώμα είναι ότι εκτίθενται σε παθογόνα και μυκητιασικές λοιμώξεις, οι οποίες τελικά προκαλούν τη σήψη των ριζών. Από την άλλη πλευρά, στον πολλαπλασιασμό στο νερό τα παχύφυτα δεν εκτίθενται σε παθογόνα και μύκητες.

Μπορούν τα παχύφυτα να ριζώσουν στο νερό;

Το πόσο επιτυχημένος θα είναι ο πολλαπλασιασμός των παχύφυτων στο νερό εξαρτάται από την ποικιλία που προσπαθείτε να ριζοβολήσετε. Μπορείτε να δοκιμάσετε αιώνιο, εχεβερία, κράσουλα και σεμπερβίβο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και πολλαπλασιάστε με επιτυχία τα παχύφυτα στο νερό:

Αποφύγετε το χλωριωμένο νερό

balconygardenweb

Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο, πηγής, γεώτρησης, πηγαδιού ή βρόχινο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, αφήστε το για τουλάχιστον 24-48 ώρες, ώστε οι χημικές ουσίες και τα άλατα να καθίσουν. Το χλωριο είναι επιζήμιο για τα μοσχεύματα καθώς κινείται μέσα στο φυτό και εγκαθίσταται στις άκρες των φύλλων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα καφέ περιθώρια των φύλλων.

Αφήστε τα κομμένα άκρα να σχηματίσουν ριζάκια

balconygardenweb

Επιλέξτε τα υγιή φύλλα ή μίσχους και αφήστε τα να επουλωθούν για 2 ημέρες σε ζεστό περιβάλλον και 4-5 ημέρες σε ψυχρό. Αυτή η διαδικασία θα σταματήσει τα μοσχεύματα από το να πάρουν υπερβολικό νερό και θα αποτρέψει επίσης την πιθανότητα σήψης.

Δείτε ακόμη Τα 12 Καλύτερα Παχύφυτα για Αρχάριους

Χρησιμοποιήστε διαφανή βαζάκια ή βάζα

balconygardenweb

Επιλέξτε τα υγιή φύλλα ή μίσχους και αφήστε τα να επουλωθούν για 2 ημέρες σε ζεστό περιβάλλον και 4-5 ημέρες σε ψυχρό. Αυτή η διαδικασία θα σταματήσει τα μοσχεύματα από το να πάρουν υπερβολικό νερό και θα αποτρέψει επίσης την πιθανότητα σήψης.

Χρησιμοποιήστε διαφανή βαζάκια ή βάζα

balconygardenweb

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε έντονο φως. Μια τοποθεσία όπως το περβάζι ή μια σκιερή βεράντα θα ήταν κατάλληλη.

Βασικές συμβουλές για τον πολλαπλασιασμό των παχύφυτων στο νερό

Πάρτε 5-10 εκατοστά από ένα υγιές φύλλο ή μίσχο και αφήστε το να επουλωθεί για μερικές ημέρες.
Χρησιμοποιήστε ένα διαφανές δοχείο για αυτό το σκοπό.
Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό σημείο αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και περιμένετε να αναπτυχθούν οι ρίζες.
Μόλις βγουν οι ρίζες, μεταφυτέψτε τα μοσχεύματα σε μια γλάστρα γεμάτη με χώμα για παχύφυτα ή μείγμα κάκτων.

Διατήρηση παχύφυτων στο νερό

Image Source

Αντί να μεταφυτέψετε τα ριζωμένα μοσχεύματα στη γλάστρα, μπορείτε να συνεχίσετε να τα καλλιεργείτε σε νερό. Απλά αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες. Τα μοσχεύματα μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο χώμα και να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.

Σημείωση: Εάν ριζώσετε ένα παχύφυτο σε νερό και το μετακινήσετε σε χώμα γλάστρας, το φυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει στο αλλαγμένο μέσο καλλιέργειας.

Δείτε επίσης Υδροπονική Καλλιέργεια – Πώς να Φτιάξετε μια Υδροπονική Γλάστρα για Παχύφυτα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!

Πηγή: https://toftiaxa.gr/2022/01/pollaplasiasmos-paxifiton-sto-nero.html?fbclid=IwAR11eeUJOTcb9OBV6VpYnjHlKn-guQRwTiiC6Mfs19m9-OX36DCJokIOBVs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ