Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠολίτικο κιουνεφέ με φιστίκια Αιγίνης - Τα μυστικά για να πετύχεις το...

Πολίτικο κιουνεφέ με φιστίκια Αιγίνης – Τα μυστικά για να πετύχεις το αγαπημένο σου γλυκό

Το κιουνεφέ είναι ένα επιδόρπιο δημοφιλές σε όλη τη Μέση Ανατολή και σήμερα θα σου παρουσιάσουμε τα αναλυτικά βήματα, ώστε να το φτιάξεις και στο σπίτι σου! Η συνταγή για κιουνεφέ είναι νόστιμη και πλούσια σε γεύσεις, φτιαγμένη με άγουρο τυρί που ψήνεται σε τριμμένη ζύμη φύλλου πριν μουλιάσει ρίχνοντας το ζεστό σιρόπι. Δοκίμασέ την!


 

Κιουνεφέ συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για το σιρόπι:

  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
 

Για το κιουνεφέ:

  • 1/2 κιλό ζύμη φύλλου τριμμένη
  • 1 κιλό τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • πορτοκαλί χρώμα τροφίμων, σε σκόνη ή υγρό (προαιρετικό)
  • 3/4 φλιτζανιού θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Για το σιρόπι:

  1. Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού μαζί σε μια κατσαρόλα. Τοποθέτησε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και άφησε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για το κιουνεφέ:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C. Βεβαιώσου ότι έχεις ξεπαγώσει την τριμμένη ζύμη φύλλου πριν τη χρησιμοποιήσεις. Το μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια σου, ξεκίνα να τραβάς τα νήματα, σπάζοντάς τα σε όλο και μικρότερα κομμάτια μέχρι να θρυμματιστεί τελείως η ζύμη.
  2. Ρίξε το λιωμένο βούτυρο και τη χρωστική τροφίμων (αν χρησιμοποιείς) πάνω από το τριμμένο φύλλο και ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι το βούτυρο και το χρώμα τροφίμων να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα ζευγάρι γάντια από λάτεξ, ώστε τα χέρια σου να μην παίρνουν το χρώμα.
  3. Άπλωσε τη μισή ζύμη σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ και πίεσέ την.
  4. Άπλωσε το τυρί πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας τουλάχιστον ένα εκατοστό χώρο γύρω από τις άκρες.
  5. Κάλυψε το τυρί με την υπόλοιπη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψεις πρώτα τις άκρες για να σφραγιστεί το τυρί και να μην διαρρεύσει κατά το ψήσιμο. Πίεσε σταθερά.
  6. Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφαίρεσε από το φούρνο και αναποδογύρισε προσεκτικά σε ταψί ή πιατέλα σερβιρίσματος. Ανασήκωσε απαλά το ταψί μακριά από το κιουνεφέ.
  7. Ρίξε με ένα κουτάλι το κρυωμένο σιρόπι πάνω από το κιουνεφέ και, στη συνέχεια, ρίξε απαλά το υπόλοιπο σιρόπι από πάνω. Προσάρμοσε την ποσότητα του σιροπιού ανάλογα με τα γούστα σου. Διακόσμησε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης και σέρβιρε. 

 

Tags : dessert

iPop chefs 26 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/politiko-kioynefe-me-fistikia-aigini/?fbclid=IwAR1vt0Sjn4Geur5m-Px40220eIjV-_O_Op1y1e-vWLZ9U0gqlmrFO5liGNs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ