Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝα κάνω τατουάζ; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν

Να κάνω τατουάζ; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις τατουάζ, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Στα μάτια σου είναι κουλ ή αποτελεί έναν τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων  σου. Κανείς δεν θα σου πει ότι απαγορεύεται να κάνεις τατουάζ, αν πραγματικά το επιθυμείς (πέρα από τους γονείς σου, αν είσαι ανήλικη). Ωστόσο, οφείλεις να γνωρίζεις τους κινδύνους που πιθανώς συνδέονται με τα τατουάζ, όπως τα απαριθμούν ειδικοί, αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει.

Αλλεργική αντίδραση

Σύμφωνα με τη δερματολόγο Michele Green από τη Νέα Υόρκη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσεις αλλεργία μετά από ένα τατουάζ, ακόμα και χρόνια αφού το αποκτήσεις, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί ως έκζεμα αλλά και με τη μορφή καρούμπαλου μετά από κάποιες εβδομάδες ή χρόνια. Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Cybele Fishman, αυτό συμβαίνει διότι το χρώμα μπορεί να έχει μολυνθεί από νίκελ, πέρα από την αλλεργία που μπορεί να έχεις στις βαφές. Επιπλέον, κάποιες χρωστικές μπορεί να προκαλέσουν φωτοαλλεργία, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα πρέπει να μένεις στον ήλιο ή να φεύγεις από το σπίτι χωρίς αντηλιακό.

Μόλυνση

Είναι μία από τις συχνότερες επιπτώσεις ύστερα από ένα τατουάζ και συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από λίγες ημέρες. Όπως εξηγεί η δερματολόγος Fishman, “όταν προκαλείται ένα τραύμα, το σώμα αντιδρά”.

Τα συνήθη συμπτώματα μπορεί να είναι ο ερεθισμός, η ερυθρότητα και η φαγούρα, ενώ οι πιο σοβαρές καταστάσεις προβλέπουν πόνο, πυρετό, πύον και πληγές. Τότε είναι που πρέπει να επισκεφθείς έναν δερματολόγο, ο οποίος θα σου υποδείξει τη θεραπεία που χρειάζεται να κάνεις, ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω η μόλυνση.

Πάθηση του δέρματος

Αν και δεν μπορούν να δημιουργηθούν από το πουθενά παθήσεις του δέρματος, ενδέχεται να “ξυπνήσουν” μέσω ενός τατουάζ. Τέτοιες παθήσεις είναι η ψωρίαση,  ο λειχήνας και τα χηλοειδή όπως εξηγεί η δερματολόγος Fishman.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν προχωρήσεις με το τατουάζ;

  • Αρχικά οφείλεις να σιγουρευτείς πως πράγματι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, καθώς πράγματι ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι, οι οποίοι ωστόσο δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα συμβούν. Παρόλα αυτά, είναι καλύτερο να είσαι σίγουρη, αν και στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να αφαιρέσεις ένα τατουάζ – αν και πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία.
  • Στη συνέχεια και αφού πάρεις την απόφαση, οφείλεις να κάνεις μία ενδελεχή έρευνα προκειμένου να βρεις ένα καλό κέντρο, που έχει καλή φήμη, γνωρίζοντας για τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, όσο και τα μέτρα ασφάλειας.
  • Ακολούθησε όλες τις οδηγίες που θα σου δώσουν μετά το τατουάζ και μην αμελήσεις κανένα βήμα. Προσπάθησε να είσαι σχολαστική με τη φροντίδα, ενώ μη διστάσεις να κάνεις όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορείς για να είσαι σίγουρη για το πώς θα προχωρήσεις, φεύγοντας από το μαγαζί.
  • Σε περίπτωση αντενδείξεων, οφείλεις να αναζητήσεις τη βοήθεια δερματολόγου, ο οποίος είναι ο μόνος κατάλληλος για να σου δώσει τη σωστή θεραπεία για το πρόβλημά σου.

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/05/28/na-kano-tatoyaz-poioi-oi-kindynoi-poy-mporei-na-prokypsoyn/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ