Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνεις το βράδυ και πώς θα καταπολεμήσεις...

Ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνεις το βράδυ και πώς θα καταπολεμήσεις τις βραδινές λιγούρες;

Το βραδινό φαγητό αποτελεί για πολύ κόσμο έναν άλυτο γρίφο, επειδή πολλές φορές λόγω χρόνου ή καθημερινότητας δεν προσέχουμε την διατροφή μας και καταναλώνουμε σνακ που είναι ιδιαίτερα παχυντικά. Γι’αυτό το λόγο πολλές φορές εμφανίζεται το ερώτημα τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά και πώς θα αποφύγω τις νυχτερινές ατασθαλίες; έτσι, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε τις πιο υγιεινές λύσεις για να μην πεινάς το βράδυ.


 

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις το βράδυ

Κατεψυγμένα προϊόντα. Εκτός από επιβλαβή συντηρητικά και τεχνητά ενισχυτικά, τα επεξεργασμένα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν πολλά υδρογονωμένα έλαια, ζάχαρη, αλάτι και θερμίδες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους μας για απώλεια βάρους. Επιπλέον, η επανειλημμένη έκθεση στη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει εξάντληση της θρεπτικής τους αξίας.

 

Πατάτες τηγανιτές. Οι τηγανιτές πατάτες χωρίς καμία αμφιβολία έχουν υψηλή ποσότητα κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης. Παράλληλα, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες, οπότε η κατανάλωσή τους το βράδυ πριν τον ύπνο, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.

Τυρί. Η ακαταμάχητη γεύση του κερδίζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αλλά δεν είναι και το καλύτερο βραδινό σνακ. Το τυρί είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη καθώς επίσης και σε νάτριο, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλατιού που διαθέτει.

Πίτσα. Το ξέρω ότι αυτό είναι ιεροσυλία καθώς η πίτσα είναι ένα ενδεδειγμένο βραδινό φαγητό. Ωστόσο, ας είμαστε ρεαλιστές, αν κάθεσαι και αναρωτιέσαι τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά, σίγουρα η πίτσα δεν είναι στην λίστα. Η μεγάλη ποσότητα αλατιού, η ζάχαρη στη σάλτσα σε συνδυασμό με τα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε στην πίτσα, αυτόματα την κάνουν μια απαγορευτική επιλογή.

τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά

Unsplash

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί θεωρούνται από τα πιο υγιεινά σνακ καθώς είναι πηγή πρωτεϊνών και είναι πλούσιοι σε ιδιότητες που δίνουν ενέργεια. Όμως, όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προέρχονται από την υψηλή ποσότητα θερμίδων σε αυτά. Επομένως, είναι καλύτερο να καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς το πρωί, διαφορετικά οι θερμίδες δεν θα μετατραπούν σε ενέργεια και δεν θα αποθηκευτούν στον οργανισμό.

 

Τροφές που μπορείς να τρως το βράδυ για να χάσεις βάρος

Σούπα. Όταν σκέφτεσαι τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά, τότε η σούπα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου λαχανικό, να το μαγειρέψεις προσθέτοντας λίγο νερό και διάφορα μυρωδικά και θα έχεις πολύ γρήγορα μια πολύ γευστική επιλογή στο πιάτο σου. Παράλληλα, είναι πολύ καλή για το έντερο σου και αποτελεί πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού.

Σαλάτα. Η σαλάτα είναι επίσης μια πολύ θρεπτική και συνάμα χορταστική επιλογή. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ αν προσθέσουμε στην σαλάτα μας κάποιο φρούτο ή κάποιο όσπριο όπως φακές, ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός.

Ψητό κοτόπουλο ή ψάρι. Το ψητό κοτόπουλο ή ψάρι είναι μακράν οι καλύτερες επιλογές. Παρόλο που και τα δύο είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, τόσο το κοτόπουλο όσο και το ψάρι χρειάζονται χρόνο για να χωνευτούν. Οπότε αν έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να ετοιμάσουμε ένα ωραίο και υγιεινό βραδινό γεύμα, αυτές οι 2 τροφές είναι πολύ καλές.

Κινόα. Το συγκεκριμένο υλικό μπορούμε να το βρούμε κυριολεκτικά παντού. Μπορούμε να προσθέσουμε τη μαγειρεμένη κινόα σε μια σαλάτα, να την έχουμε ως συνοδευτικό πλάι σε ένα μπολ λαχανικών ή απλά να την έχουμε όπως είναι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταναλώσεις απλά δες τι σου ταιριάζει καλύτερα. Και πάλι, η κινόα είναι πλούσια σε σημαντικά μέταλλα όπως πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και θα δώσει επίσης την αίσθηση της πληρότητας.

τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά

Unsplash

Τυρί κότατζ. Το τυρί κότατζ όσο περίεργο και αν σου φαίνεται είναι πάρα πολύ υγιεινό και με χαμηλά λιπαρά τυρί. Μπορούμε να το προσθέσουμε σε μια ωραία χορταστική σαλάτα για επιπλέον γεύση ή μπορούμε να το έχουμε σαν συνοδευτικό ή ακόμα και σκέτο μέσα σε ψωμί. Αυτό το τυρί είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βοηθά στο να μην αισθανόμαστε φούσκωμα.

Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης;

Πολλές φορές στο ερώτημα τι να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά, έχουμε ακούσει την απάντηση τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χωρίς όμως να ξέρουμε τι είναι αυτός ο όρος. Πιο συγκεκριμένα, ο γλυκαιμικός δείκτης φανερώνει πόσο γρήγορα αυξάνονται οι ποσότητες σακχάρου του αίματος από την κατανάλωση τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες. Οι τροφές αυτές ταξινομούνται σε μια κλίμακα από το 1 με υψηλότερη το 100.

Οι τροφές που διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στην γρήγορη απώλεια βάρους και βοηθούν στον πιο εύκολο κορεσμό. Τέλος, κάποιες από αυτές τις τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν στον κορεσμό, βοηθούν στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και στην καλύτερη ρύθμιση της ποσότητας σακχάρου στο αίμα.

 

Tags : Diet

Μάριος Βουτσίνος 23 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/poies-trofes-den-prepei-na-katanalone/?fbclid=IwAR3YRJfG2gugbHp6SVmSvAB_u5C2-0ugdv6yln5aUJLMqdlZKIQlErk4zi8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ