Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣε ποια θερμοκρασία θα πρέπει να είναι η ισιωτική για να μην...

Σε ποια θερμοκρασία θα πρέπει να είναι η ισιωτική για να μην κάψεις τα μαλλιά σου;

Η θερμοκρασία της ισιωτικής θα πρέπει να αγγίζει συγκεκριμένους βαθμούς ώστε να μην κάψεις τα μαλλιά σου. Ποια θερμοκρασία είναι η ιδανική;


Οι περισσότερες γυναίκες, βάζουν την ισιωτική ή το ψαλίδι για τις μπούκλες στην πιο υψηλή θερμοκρασία για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα γρήγορα κι εύκολα.

Ποια πρέπει να είναι, όμως, η θερμοκρασία της ισιωτικής; Αν δεν είσαι ακριβώς σίγουρη, τότε μην αγχώνεσαι γιατί δεν είσαι η μόνη. Τι λένε οι ειδικοί;

Η κατάλληλη θερμοκρασία της ισιωτικής

Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά στα μαλλιά.

Και όσο πιο λεπτή είναι η τρίχα σου, τόσο μικρότερη πρέπει να είναι η ρύθμιση της θερμότητας. Οι υψηλότερες ρυθμίσεις θα πρέπει να προορίζονται για τα πιο χοντρά μαλλιά.

Εάν, λοιπόν, έχεις λεπτά μαλλιά οι 80-135 βαθμοί Κελσίου θα κάνουν τη δουλειά με τη μικρότερη ζημιά. Η ίδια θερμοκρασία θα πρέπει να εφαρμόζεται και σε ταλαιπωρημένα ή βαμμένα μαλλιά, προκειμένου να μην εξασθενίσει το χρώμα και να μην καταστραφούν ακόμη περισσότερο.

Δεν έχει σημασία, αν χρησιμοποιείς ισιωτική, ψαλίδι ή κάποιο άλλο εργαλείο, ισχύουν για όλα οι ίδιοι κανόνες.

Αν ακόμη έχεις τις αμφιβολίες σου, τότε μπορείς σίγουρα να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού, δηλαδή του κομμωτή σου.

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με χοντρή τρίχα!

Μεγαλύτερη θερμοκρασία… μικρότερη διάρκεια

Αν η θερμοκρασία της ισιωτικής είναι αρκετά υψηλή, δεν καταστρέφει απλώς τα μαλλιά σου αλλά επηρεάζει και το styling. Αν υπερθερμάνεις τα μαλλιά σου, τότε το styling θα κρατήσει λιγότερο κι αυτό θα πρέπει να το έχεις κατά νου.

Πώς θα καταλάβεις ότι η θερμοκρασία είναι υψηλή; Ένα προειδοποιητικό σημάδι είναι η ξηρότητα. Αν τα μαλλιά σου φαίνονται “βαριά”, ξηρά, θαμπά, καθόλου μαλακά και λαμπερά, τότε ίσως να φταίει η ισιωτική!

Tip: Ενώ είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά διαλείμματα από όλα αυτά τα beauty tools που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου, αν ωστόσο θέλεις να τα ισιώνεις ή νιώθεις ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη… τότε ίσως να πρέπει να βάλεις προηγουμένως ένα προστατευτικό σπρέι για να περιορίσεις τη ζημιά!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/se-poia-thermokrasia-tha-prepei-na-einai-i-isiotiki-gia-na-min-kapseis-ta-mallia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ