Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠόνος στο στομάχι με ημικρανία: Ποια είναι η αιτία και τι μπορείτε...

Πόνος στο στομάχι με ημικρανία: Ποια είναι η αιτία και τι μπορείτε να κάνετε

Όταν έχετε ημικρανία, μπορεί να εμφανίσετε μια σειρά συμπτωμάτων, όπως ναυτία, έμετο και ευαισθησία στο φως και τον ήχο. Μπορεί επίσης να έχετε πόνο στο στομάχι, ο οποίος μπορεί να είναι σύμπτωμα της ίδιας της ημικρανίας ή παρενέργεια του φαρμάκου που παίρνετε για τη θεραπεία της.


Υπάρχουν μερικές πιθανές αιτίες πόνου στο στομάχι με ημικρανία. Το ένα είναι ότι ο πόνος προκαλείται από την ίδια την ημικρανία. Το άλλο είναι ότι ο πόνος είναι μια παρενέργεια του φαρμάκου που παίρνετε για τη θεραπεία της ημικρανίας.

Εάν ο πόνος προκαλείται από την ημικρανία, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ημικρανίες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον εγκέφαλο. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο στομάχι και σε άλλα όργανα.

Εάν ο πόνος είναι παρενέργεια του φαρμάκου που παίρνετε για τη θεραπεία της ημικρανίας, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Αυτό είναι πιο κοινό με ορισμένους τύπους φαρμάκων, όπως οι τριπτάνες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στο στομάχι με την ημικρανία. Το ένα είναι να παίρνετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη. Ένα άλλο είναι να λάβετε ένα φάρμακο ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία της ημικρανίας, όπως ένα τριπτάνη.

Εάν ο πόνος είναι έντονος ή δεν υποχωρεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν ένα διαφορετικό φάρμακο ή να προτείνουν άλλες θεραπείες.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ