Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια είναι τα αίτια για την άσχημη αναπνοή | Τι να προσέξεις

Ποια είναι τα αίτια για την άσχημη αναπνοή | Τι να προσέξεις

Η άσχημη αναπνοή είναι κάτι που επηρεάζει τόσο εσένα όσο και τους γύρω σου. Πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι έχει να κάνει κυρίως με την υγιεινή του στόματος σου και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να βρεις από που προέρχεται. Είναι κάτι το οποίο αν δε το γνωρίζεις και δε στο πουν είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβεις από μόνος σου, μπορείς όμως να προσέχεις ώστε να ελαττώσεις τις πιθανότητες. Ποια είναι όμως τα αίτια για την άσχημη αναπνοή;


Αίτια για την άσχημη αναπνοή

Φαγητό

Το πιο σύνηθες είναι ότι έχουν μείνει υπολείμματα φαγητού ανάμεσα στα δόντια σου. αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όμως πέραν της άσχημης αναπνοής και γι’ αυτό πρέπει να το προσέξεις. Η νούμερο ένα λύση είναι το οδοντικό νήμα πριν το βούρτσισμα των δοντιών σου αν όχι πρωί και βράδυ απαραίτητα το βράδυ! Αν πάλι δεν σε βολεύει υπάρχουν κάτι μεσοδόντια βουρτσάκια τα οποία μπορεί να σου είναι πιο εύκολα στη χρήση. Ξεκίνα από απόψε.

Κάπνισμα

Μη μου πεις ότι δε το περίμενες. Αυτό είναι αναμενόμενο όπως και η κίτρινη απόχρωση στα δόντια, ωστόσο αν η άσχημη αναπνοή προέρχεται μόνο από το κάπνισμα τότε μάλλον είσαι σε καλή μοίρα και μπορείς να την καταπολεμήσεις με δύο τρόπους! Αρχικά κόβεις το κάπνισμα… Ξέρεις ότι θα έχεις πολλά περισσότερα να κερδίσεις. Υποθέτω όμως ότι ίσως αυτό να μην είναι στις επιλογές σου οπότε κάποιο οδοντικό διάλυμα για πλύσεις μετά το βούρτσισμα θα ήταν ιδανικό για τη δική σου περίπτωση.

Ξηροστομία

Το σάλιο που υπάρχει στη στοματική μας κοιλότητα βοηθάει στο να καθαρίζει το στόμα από τα υπολείμματα τροφής που δημιουργούν κακοσμία. Η ξηροστομία συνήθως εμφανίζεται το βράδυ αν κοιμάσαι και αναπνέεις από το στόμα και αυτό αυτόματα μας οδηγεί στην άσχημη πρωινή αναπνοή. Αν πλένεις τα δόντια σου το πρωί, χρησιμοποιείς το νήμα και το διάλυμα θα είσαι μια χαρά.

Φάρμακα

Αν παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται για την άσχημη αναπνοή. Υπάρχουν φάρμακα που δημιουργούν ξηροστομία όπως αναφέραμε παραπάνω και κάποια άλλα τα οποία προκειμένου να δράσουν απελευθερώνουν χημικά τα οποία μεταφέρονται από την αναπνοή σου. Σε κάθε περίπτωση η λύση είναι να βουρτσίζεις καλά τα δόντια σου.

Μόλυνση

Αν έχεις υποβληθεί σε κάποιο χειρουργείο στη στοματική κοιλότητα η κακοσμία του στόματος μπορεί να σε προειδοποιεί και για κάποια μόλυνση που μπορεί να έχει γίνει στην πληγή. Μόλυνση επίσης μπορεί να προκληθεί από την τερηδόνα, από ασθένεια των ούλων όπως η ουλίτιδα και από πληγές στο στόμα.

Αν προσέχεις και παρ’ όλα αυτά τα αίτια για την άσχημη αναπνοή δε φαίνεται να είναι αυτά καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν οδοντίατρο.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/poia-einai-ta-aitia-gia-tin-aschimi-anapnoi-ti-na-prosexeis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ