Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠιπέρι στο στόμα! Οι φράσεις που καταστρέφουν εγγυημένα κάθε ευτυχισμένη σχέση

Πιπέρι στο στόμα! Οι φράσεις που καταστρέφουν εγγυημένα κάθε ευτυχισμένη σχέση

Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει! Μεγάλη αλήθεια, κάτι το οποίο σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει και μόνος σου. Μπορεί να λέμε ότι δεν μετράνε τα λόγια, αλλά οι πράξεις, όμως, όταν τα λόγια είναι σκληρά, μια χαρά μετράνε! Όλοι περνάμε φάσεις κατά τις οποίες είμαστε μες τα νεύρα και η ψυχολογική μας κατάσταση δεν είναι καλή, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γύρω μας δεν μας φταίνε σε κάτι. Εάν, λοιπόν, θες να διατηρήσεις την ευτυχισμένη σχέση σου και να μην την οδηγήσεις σε διάλυση, βάλε πιπέρι στο στόμα και μην πεις τις φράσεις που θα καταστρέψουν εγγυημένα τον δεσμό σου.

Φράσεις που υποτιμούν τα συναισθήματα του συντρόφου σου

Φράσεις όπως «μα καλά ακόμα γι’ αυτό ανησυχείς;», «δεν έχει σημασία αυτό στο οποίο δίνεις αξία», δεν παρηγορούν και δεν καθησυχάζουν καθόλου τον σύντροφό σου, ίσα ίσα τον οδηγούν σε μεγαλύτερη σύγχυση. Αν του δείξεις ότι τα συναισθήματά του είναι γελοία ή υποτιμήσεις την ψυχολογική του κατάσταση, θα σε στείλει σπίτι σου και θα έχει και δίκιο!


Σύγκριση

«Ο άνδρας της Κατερίνας…» ή ακόμα χειρότερα «Ο πρώην μου αυτό το έκανε αλλιώς». Σε ποιον αρέσουν οι συγκρίσεις; Θα ήθελες ο καλός σου να σε συγκρίνει με την κοπέλα του κολλητού του ή ακόμα χειρότερα με την πρώην του; Πιπέρι στο στόμα!

«Πάντα, ποτέ, συνέχεια»

Προσπάθησε ν’ αποφύγεις φράσεις που περιέχουν γενικεύσεις, όπως “πάντα”, “ποτέ” και “συνεχώς”. Χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις, κατηγορείς τον σύντροφό σου για τα προβλήματα του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Επικεντρώσου στο παρόν κι επιδίωξε μια λύση απ’ το να κατηγορείς το ταίρι σου για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν.

Λέξεις που καταστρέφουν την αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι πολύ σημαντική για κάθε άνθρωπο και κάθε φράση που την καταστρέφει πρέπει να είναι απαγορευτική.

Φράσεις όπως: «Μα καλά λες τον εαυτό σου άνθρωπο;», «Κανείς πέρα από εμένα δεν θα σε θέλει», ακόμα κι αν λέγονται μεταξύ σοβαρού κι αστείου, δεν θα πρέπει να βγαίνουν απ’ το στόμα σου. Για κανένα λόγο.

Φράσεις που προκαλούν ενοχές

«Είναι δικό σου λάθος», «Αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα καθυστερούσαμε». Σε αντίθεση με την εποικοδομητική κριτική που αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάστασης και της σχέσης, αυτές οι φράσεις οδηγούν σε μια αίσθηση ενοχής. Ο κύριος στόχος τους δεν είναι να λύσουν το πρόβλημα, αλλά να χειραγωγήσουν τον σύντροφο. Μην τις πεις ποτέ!

«Μπορώ να ζήσω και χωρίς εσένα»

Κι άλλες φράσεις που υποτιμούν τη σημασία του συντρόφου σου στη ζωή σου, μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη σχέση σας. Ακόμα και πάνω σ’ έναν τσακωμό, πρέπει να θυμάσαι ότι οι λέξεις αποτυπώνονται στο μυαλό του συντρόφου σου και τον πληγώνουν, πολλές φορές ανεπανόρθωτα. Μην προσπαθείς συνεχώς να τον πληγώνεις μ’ αυτά που λες, γιατί θα το μετανιώσεις και θα είναι αργά.

Άκου τον σύντροφό σου, μίλα του για τα συναισθήματά σου, δείξει προθυμία να βρείτε λύση στα προβλήματά σας κι αφήστε την αγάπη σας να σας κρατήσει μαζί!

Πηγή: https://ipop.gr/sxesis/piperi-sto-stoma-frasis-pou-katastrefoun-engyimena-kathe-eftychismeni-schesi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ