Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠένες στο φούρνο με τυρί κρέμα: η πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Πένες στο φούρνο με τυρί κρέμα: η πιο εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Θέλετε ένα γρήγορο, πεντανόστιμο αλλά συνάμα χορταστικό και οικονομικό φαγητό; Σας έχουμε τη λύση! Τη συνταγή αυτή θα τη λατρέψετε και θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Είναι εύκολη, γίνεται με λίγα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει!


Και από γεύση; Θα ξετρελαθείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας! Η συνταγή αυτή ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Και το κυριότερο; Τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν! Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξουμε.

Για 4 άτομα
Υλικά:
500 γραμμάρια πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
175 γραμμάρια τυρί κρέμα με ζαμπόν (μπορούμε να βάλουμε και απλό τυρί κρέμα αν μας αρέσει περισσότερο)
80 ml ζωμό κοτόπουλου
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ματσάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να είναι al dente. Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε κάτω από το κρύο νερό ώστε να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά. Μόλις το ελαιόλαδο είναι έτοιμο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε και τις πέννες.

Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τις πέννες και τις πιπεριές καθώς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα γυάλινο πυρέξ, πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-18 λεπτά.

Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε και να εντυπωσιάσουμε τους αγαπημένους μας! Καλή σας όρεξη!

Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/penes-foyrno-tyri-krema-pio-eykoli-pentanostimi-syntagi/?fbclid=IwAR2jvg–zLXCmTt3boCl1WbrQIcq8JCH-e9H2km30Bb0JN9cVYVHH-qkTr8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ