Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς βγαίνει ο λεκές από λάδι; Η διαδικασία που πρέπει ν' ακολουθήσεις!

Πώς βγαίνει ο λεκές από λάδι; Η διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθήσεις!

Μεγάλα τραπέζια, πολλά χαμόγελα, πολύ φαγητό και… λεκέδες. Κάθε χρόνο τα ίδια, όλοι αναρωτιόμαστε πώς βγαίνει ο λεκές από λάδι από το τραπεζομάντηλο, το ξύλινο τραπέζι, τα ρούχα… και οι νοικοκυρές βγάζουν όλες τα τεφτέρια τους και προσφέρουν απλόχερα λύσεις! 


Ε, μαζέψαμε από τις γιαγιάδες μας τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις, τις δοκιμάσαμε και τις μοιραζόμαστε μαζί σου… για να μην χρειαστεί να googlάρεις τίποτα φέτος! 

Τα lifehack που θα σε σώσουν μετά από ένα γιορτινό τραπέζι: Πώς να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το κόκκινο κρασί;

Λεκές από λάδι στο… τραπεζομάντηλο: 

 

1. Η δράση πρέπει να είναι άμεση!

Όσο περισσότερο αφήνεις τον λεκέ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρεθεί. 

2. Αφαίρεσε τυχόν κομμάτια φαγητού πάνω από τον λεκέ!  

Όταν μαζεύεις τυχόν υπολείμματα φαγητού, βεβαιώσου ότι δεν δημιουργείς μεγαλύτερη ζημιά στο τραπεζομάντηλο. Μόλις τα αφαιρέσεις, άσε ένα καθαρό κομμάτι χαρτί πάνω στον λεκέ και πίεσε το να τραβήξει όσο λάδι μπορεί. 

3. Εφάρμοσε σκόνη στο λεκέ.

“Σκόνη” μπορεί να είναι μαγειρική σόδα, αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού. Οι απορροφητικές τους δυνάμεις θα βοηθήσουν να αφαιρεθεί μέρος του λαδιού. Βάλε μία γενναιόδωρη ποσότητα, πίεσε την πάνω στο λεκέ και θα δεις ότι θα αλλάξει ελαφρώς το χρώμα. Αφαίρεσε την λερωμένη σκόνη, αντικατέστησε την με καινούρια και άφησέ την να καθίσει για μία ώρα.

4. Βούρτσισε τη σκόνη.

Μετά από μια ώρα, αφαίρεσε τη σκόνη με ένα καθαρό πανί και σκούπα, ώστε να μην μείνει καθόλου πάνω!

Πώς βγαίνει ο λεκές από λάδι

Pixabay

5. Μούλιασέ το.

Γέμισε ένα κουβά με χλιαρό έως ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Άσε το τραπεζομάντηλό να μουλιάσει σε αυτό το διάλυμα για μία ώρα.

6. Ξέπλυνέ το.

Απλά ξεπλένεις το υγρό πιάτων από το τραπεζομάντηλο.

7. Στέγνωσε και έλεγξε.

Η υγρασία στα τραπεζομάντηλα μπορεί να κρύψει λεκέδες. Περίμενε να στεγνώσει εντελώς πριν αξιολογήσεις το αποτέλεσμα. Εάν ο λεκές επιμένει, δοκίμασε ξανά με υψηλότερες θερμοκρασίες νερού, μεγαλύτερους χρόνους εμποτίσματος και μεγαλύτερη ποσότητα καθαριστικού.

Οδηγός για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Και με τα ξύλινα τραπέζια τι κάνουμε;

Πώς αφαιρείς ένα λεκέ λαδιού από ένα ξύλινο τραπέζι;

Όταν το μαγειρικό λάδι επηρεάζει τα ξύλινα δάπεδα και τις επιφάνειες στην κουζίνα, τα οινοπνευματώδη ποτά μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση του λεκέ λαδιού τόσο από επεξεργασμένο όσο και από απροστάτευτο ξύλο. Μ’ ένα καθαρό πανί, το βουτάς στο αλκοόλ και τρίβεις την επιφάνεια του ξύλου, προσοχή, δεν θέλουμε να ξεβάψουμε το ξύλο! Όσο τρίβεις θα βλέπεις πως ο λεκές θα φεύγει από το ξύλο και θα μένει στο πανί…! 

 

Tags : Home

Μαργαρίτα Νικολάου 27 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/pos-vgainei-o-lekes-apo-ladi-i-diadikas/?fbclid=IwAR20Zf0zCDGx5LKQI-mnRiE_GIEW2qs9NlyzrqHefD-9J_jlH01TZUx9hyk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ