Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεντανόστιμο δίχρωμο μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο και merenda από την Σόφη Τσιώπου

Πεντανόστιμο δίχρωμο μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο και merenda από την Σόφη Τσιώπου

Υλικά για τη βάση


  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια)

Υλικά για την σοκολατένια κρέμα

  • 4 κούπες των (250 ml) γάλα
  • 1 βιτάμ (250 γρ)
  • 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
  • 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 80 γρ κουβερτούρα
  • 1 κ.σ γεμάτη μερέντα

Υλικά για την λευκή κρέμα

  • 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια
  • Μερέντα για το στόλισμα

Εκτέλεση

Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει. Επειτα ανοίγω τη φωτιά, προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα. Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει »πέτσα» και αφήνω να κρυώσει.

Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα. Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας. Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα. Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω!

image


Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/pentanostimo-dichromo-mpiskotoglyko-toyrta-zacharoycho-merenda-tin-sofi-tsiopoy/?fbclid=IwAR2MTvsH9M8Glp9n2XIfBw7rYOpG8_JgkPCeafwvE-Zp2Thpwm4xqOVblE0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ