Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini5 πράγματα για να κάνετε όταν δεν υποχωρεί ο πονοκέφαλος

5 πράγματα για να κάνετε όταν δεν υποχωρεί ο πονοκέφαλος

Όλοι γνωρίζουμε το συναίσθημα: αυτό το σφυροκόπημα στους κροτάφους σας, την ευαισθησία στο φως, τη ναυτία. Παίρνετε λίγη ιβουπροφαίνη, πίνετε πολύ νερό και ελπίζετε ότι θα υποχωρήσει. Μερικές φορές όμως, ο πονοκέφαλος δεν υποχωρεί. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν συμβεί αυτό:


1. Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή το σχολείο. Εάν κοιτάζετε επίμονα την οθόνη του υπολογιστή ή εργάζεστε σε ένα έργο για ώρες, ο πονοκέφαλος σας μπορεί να προκαλείται από καταπόνηση των ματιών ή ένταση στον αυχένα και τους ώμους σας. Σηκωθείτε και περπατήστε για λίγα λεπτά ή κάντε ένα μικρό διάλειμμα για να ξεκουράσετε τα μάτια σας και να χαλαρώσετε τους μυς σας.

2. Πίνετε πολλά υγρά. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, οπότε φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα. Αποφύγετε το αλκοόλ, το οποίο μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει την αφυδάτωση.

3. Εφαρμόστε μια κρύα συσκευασία ή θερμαντικό επίθεμα. Τοποθετήστε μια κρύα συσκευασία στο μέτωπό σας για 15 λεπτά για να ανακουφίσετε τον πόνο. Ή, αν προτιμάτε τη θερμότητα, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στο λαιμό ή στους ώμους σας για 10-15 λεπτά.

4. Δοκιμάστε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή. Εάν εξακολουθείτε να πονάτε αφού δοκιμάσετε τις σπιτικές θεραπείες, μπορείτε να δοκιμάσετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ιβουπροφαίνη ή η ακεταμινοφαίνη.

5. Επισκεφθείτε έναν γιατρό. Εάν ο πονοκέφαλος σας είναι σοβαρός ή διαρκεί για περισσότερες από μερικές ημέρες, ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό. Μπορούν να αποκλείσουν τυχόν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και να σας προσφέρουν ισχυρότερα αναλγητικά, εάν είναι απαραίτητο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ