Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι από τα χεράκια της...

Η παραδοσιακή συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι από τα χεράκια της γιαγιάς

Τα γλυκά του κουταλιού είναι βασικό στοιχείο της κουλτούρας και της παράδοσής μας. Σου έχουμε μάθει πώς να φτιάχνεις γλυκό του κουταλιού σταφύλι, όπως και κυδώνι, και τώρα νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μάθεις να φτιάχνεις και γλυκό του κουταλιού κεράσι! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά, γιατί η γιαγιά ξέρει!


Γλυκό κεράσι συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 κιλά γλυκά, ώριμα κεράσια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Πρόσθεσε τα κεράσια σε ένα μεγάλο μπολ και πασπάλισε από πάνω τη ζάχαρη. Ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζάχαρη να καλύψει όλα τα κεράσια. Σκέπασε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
  2. Μόλις περάσουν περίπου 24 ώρες, βγάλε το μπολ με τα κεράσια από το ψυγείο. Πρόσθεσε τα κεράσια και τους χυμούς σε μια μεγάλη κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, ανακάτεψέ το λίγο ενώ συνεχίζει να βράζει για τρία συνολικά λεπτά. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  3. Μετάφερε τα κεράσια σε άλλο πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Βάλε το υπόλοιπο σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά και άφησέ το να συνεχίσει να βράζει για δύο λεπτά. Ρίξε το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε τα κεράσια που άφησε στην άκρη και άφησέ τα να βράσουν στο σιρόπι για δύο συνολικά λεπτά. Έπειτα, ρίξε το μείγμα σε καθαρά βάζα και κλείσε τα σφιχτά. Φύλαξε τα βάζα στο ψυγείο ή σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για έως και τρεις μήνες.

 

Tags : dessert

iPop chefs 30 May 2022

.

Πηγή: https://ipop.gr/food/i-paradosiaki-syntagi-gia-glyko-toy-ko/?fbclid=IwAR3z4l_tuwrRO1kNNyyt0BjE_SPpysJnQzioyBcN1FYJ8bUCzExdCwx7pT0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ