Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί οι ξηροί καρποί δεν οδηγούν σε αύξηση βάρους – Τα οφέλη...

Γιατί οι ξηροί καρποί δεν οδηγούν σε αύξηση βάρους – Τα οφέλη για την υγεία

Οι ξηροί καρποί θεωρούνταν εδώ και καιρό μια «παχυντική» τροφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών υπερτερούν κατά πολύ κάθε πιθανής ανησυχίας για την αύξηση του βάρους.


Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, υγιή λίπη και πρωτεΐνες, όλα σε μια μικρή συσκευασία. Για παράδειγμα, μια μόνο ουγγιά αμύγδαλα (περίπου 23 αμύγδαλα) παρέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, 4 γραμμάρια φυτικών ινών και 14 γραμμάρια υγιούς λίπους. Οι ξηροί καρποί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου και φωσφόρου.

Εκτός από την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, οι ξηροί καρποί είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Οι ξηροί καρποί είναι επίσης απίστευτα ευέλικτοι και μπορείτε να τους απολαύσετε με διάφορους τρόπους. Κάνουν μια νόστιμη προσθήκη σε σαλάτες, δημητριακά και γιαούρτι ή μπορούν να τα απολαύσουμε ως γρήγορο και νόστιμο σνακ μόνα τους.

Όσον αφορά την αύξηση βάρους, η έρευνα δείχνει ότι οι ξηροί καρποί δεν συνδέονται με σημαντική αύξηση βάρους. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά ξηρούς καρπούς είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι.

Ο λόγος που οι ξηροί καρποί δεν οδηγούν σε αύξηση βάρους είναι πιθανό να οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα οποία είναι γνωστό ότι προάγουν τον κορεσμό και μειώνουν την πείνα. Επιπλέον, τα υγιή λίπη που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αιχμών του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της όρεξης.

Συνολικά, οι ξηροί καρποί είναι ένα απίστευτα θρεπτικό και χορταστικό σνακ που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς καμία ανησυχία για αύξηση βάρους. Αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε υγιεινή διατροφή. Προχωρήστε λοιπόν και απολαύστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για ένα υγιεινό σνακ χωρίς να ανησυχείτε για τα κιλά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ