Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπορεί κάποιος να χωρίσει με αξιοπρέπεια, ακόμα και μετά την απιστία;

Μπορεί κάποιος να χωρίσει με αξιοπρέπεια, ακόμα και μετά την απιστία;

Πώς μοιάζει στην πράξη ο χωρισμός με αξιοπρέπεια; Όταν έχεις αφιερώσει τα χρόνια σου, την ενέργειά σου, την αγάπη σου σε έναν άνθρωπο και ξαφνικά αυτό τελειώνει, πώς ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. 


Χωρισμός με αξιοπρέπεια

Όταν ξεκινάς μια σχέση εύχεσαι να όλα ονειρεμένα, να ζήσετε για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι όπως την πρώτη ημέρα. Καθώς περνάει ο καιρός και η φάση του μέλιτος σιγά σιγά ξεθυμαίνει έρχονται στην επιφάνεια συμπεριφορές και στοιχεία του χαρακτήρα του συντρόφου που δεν σου αρέσουν. Αυτά ήταν πάντα εκεί άλλο που δεν το έβλεπες στην αρχή ή και να τα έβλεπες δεν τους έδινες σημασία σε εκείνη τη φάση.

Όταν ξεκινάς μια σχέση εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ! Να ζήσετε αυτό το truly madly-deeply αυτήν την άνευ όρων αγάπη που σε ξεμυαλίζει, όπως τα ρομάντζα που διαβάζαμε στα μυθιστορήματα και βλέπαμε στις ταινίες μικρές. 

Το πληγωμένο εγώ

Πώς είναι να ζεις σε έναν κόσμο που μοιράζεσαι αυτόν που αγαπάς ή τον μοιράστηκες εν αγνοία σου ή ακόμα και εν γνώση σου; Προφανώς πληγώνεσαι, πληγώνεται το εγώ σου, νιώθεις προδομένος και ο άπιστος προφανώς γίνεται ο κακός της υπόθεσης. 

Τι και αν υποσχεθήκατε το «Για πάντα μαζί», είτε είστε παντρεμένοι είτε όχι, δεν μπορείς να διασφαλίσεις ότι το για πάντα θα κρατήσει όντως για πάντα και για τους δύο. Δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά, ούτε για τον άλλον, αλλά ούτε για τον εαυτό σου. Αν τα καταφέρετε και κρατήσετε ζωντανό αυτό που δίνει ζωή στη σχέση σας, τότε οκ. 

Πώς το πληγωμένο σου εγώ, θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει από αυτήν τη σχέση με αξιοπρέπεια; Ειδικά όταν εσύ έχεις αισθήματα ακόμα για τον άλλον, όταν εσύ ήσουν πιστή και εκείνος άπιστος; Όταν δεν μπορείς να δεχτείς ότι τελείωσε! 

τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση

 Σακίρα και Πικέ

Τον έπιασε να την απατά και έγραψε ένα τραγούδι απάντηση στην απιστία του και την επιλογή του. Εκείνος της απάντησε με πράξεις πάνω στους στίχους της. Δεν είναι χωρισμός με αξιοπρέπεια αυτός. Δεν είναι τιμώ τον άνθρωπο που μοιράστηκα τα χρόνια μου. Δεν τιμάς τον εαυτό σου, ξεφτυλίζοντας τον άλλον λες και είναι ένας ξένος. Και αυτό πάει και στους δύο. Ο μεν ήταν άπιστος και έχει μούτρα να απαντά, η δε το πήγε πολύ στην κατινιά ρε παιδί μου και στη σύγκριση με την άλλη γυναίκα. 

Τέλειωσε, it’s over, προχωράμε παρακάτω. Ειδικά όταν υπάρχουν δύο παιδιά που διαβάζουν δημοσιεύματα, ακούνε και είναι στο κέντρο αυτής της μη λειτουργικής σχέσης. 

Ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο που ορίζει το αξιακό του σύστημα

Βαρέθηκες; Κουράστηκες, είδες την πιτσιρίκα και ξεμυαλίστηκες; Ό,τι και αν συνέβη, πες το στον άνθρωπο που μοιραστήκατε τη ζωή σας, μίλα του και μην κάνεις την απιστία στα κρυφά, ελπίζοντας ότι δεν θα σε πιάσει.

Έμαθες ότι σε απάτησε, μην βγάζεις στην φόρα τα εν οίκω σας, μην ανοίγεις την πόρτα να μπουν μέσα τα όρνια να κατασπαράξουν αυτό που είχατε φτιάξει οι δύο σας. Άνοιξε την πόρτα και φύγε και προχώρα τη ζωή σου. Ή μείνε αν αντέχεις να ζεις με αυτή τη γνώση, ότι κάποια άλλη τον άγγιξε. Ό,τι και αν κάνεις κάνε το με ενσυνειδητότητα και γνωρίζοντας τις συνέπειες.

Αυτή η δοκιμασία ήρθε στο δρόμο σου για να σε κάνει ακόμα πιο δυνατή, αλλά αυτό θα είσαι στη θέση να το δεις αργότερα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει.

Η Σακίρα και η Σάιρους

Αυτές τις ημέρες βγήκαν τα τραγούδια τους μετά την εμπειρία τους με έναν άπιστο άντρα. Η αφορμή ήταν η ίδια, οι οπτικές εντελώς διαφορετικές όπως και το mindset. Ο καθένας αντιδρά εντελώς διαφορετικά στην απιστία και στις δυσκολίες της ζωής. Ο ένας σου λέει άντε γεια και δεν σε χρειάζομαι, ο άλλος σου δείχνει τι έχασες.

Το τι έχασε ο άλλος θα το καταλάβει μόνος του, με τον καιρό, τώρα δεν μπορεί να το δει, δεν είναι σε θέση να καταλάβει. Άλλωστε ο κάθε ένας μας έχει αξία η οποία δεν αμφισβητείται, όσο προσπαθούμε να αποδείξουμε την αξία μας, τόσο χάνεται αυτή.

 

Tags : Relationships

Λαμπρινή Λαδά 17 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/mporei-kapoios-na-chorisei-me-axioprep/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ