Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕγκυμοσύνη μετά τα 35: 8 πράγματα που αλλάζουν

Εγκυμοσύνη μετά τα 35: 8 πράγματα που αλλάζουν

Δεν είναι μυστικό ότι η εγκυμοσύνη μετά τα 35 θεωρείται υψηλού κινδύνου. Οι κίνδυνοι επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού αυξάνονται όσο μεγαλώνετε και γι’ αυτό σε πολλές γυναίκες άνω των 35 συνιστάται να αναζητήσουν θεραπεία γονιμότητας.


Τι γίνεται όμως με τις αλλαγές που έρχονται με την εγκυμοσύνη μετά τα 35; Εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε:

1. Είναι πιο πιθανό να χρειαστείτε θεραπεία γονιμότητας.

Όπως αναφέραμε, η θεραπεία γονιμότητας είναι πιο κοινή για γυναίκες άνω των 35 ετών. Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε με φυσικό τρόπο, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εξέτασης γονιμότητας μετά από έξι μήνες σεξ χωρίς προστασία. Εάν δεν είστε έγκυος μετά από ένα χρόνο προσπάθειας, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό γονιμότητας.

2. Είναι πιο πιθανό να έχετε δίδυμα ή τρίδυμα.

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να συλλάβουν πολλαπλάσια, χάρη στην αυξημένη απελευθέρωση ωαρίων κατά την ωορρηξία. Εάν είστε άνω των 35 ετών και έγκυος με δίδυμα ή τρίδυμα, μπορεί να θεωρηθείτε υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να παρακολουθείστε στενά από τον γιατρό σας.

3. Είναι πιο πιθανό να έχετε μια επιπλοκή εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές εγκυμοσύνης, όπως διαβήτη κύησης, προεκλαμψία και προδρομικό πλακούντα. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους.

4. Είναι πιο πιθανό να χρειαστείτε καισαρική τομή.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου επιπλοκών, οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να χρειαστούν καισαρική τομή. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 50% των γυναικών άνω των 35 ετών που έχουν ένα μωρό θα χρειαστούν καισαρική τομή.

5. Είναι πιο πιθανό να έχετε ένα μωρό με εκ γενετής ελάττωμα.

Ο κίνδυνος απόκτησης μωρού με εκ γενετής ελάττωμα αυξάνεται με την ηλικία. Εάν είστε άνω των 35 ετών και έγκυος, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε γενετικό έλεγχο για να ελέγξετε για καταστάσεις όπως το σύνδρομο Down.

6. Είναι πιο πιθανό να έχετε ένα θνησιγενές μωρό.

Δυστυχώς, ο κίνδυνος θνησιγένειας αυξάνεται με την ηλικία. Εάν είστε άνω των 35 ετών και έγκυος, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για τα σημεία και τα συμπτώματα της θνησιγένειας.

7. Είναι πιο πιθανό να έχετε αποβολή.

Η αποβολή είναι επίσης πιο συχνή σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Μάλιστα, μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες σε γυναίκες άνω των 35 ετών καταλήγει σε αποβολή.

8. Είναι πιο πιθανό να βιώσετε την εμμηνόπαυση.

Δεν είναι ασυνήθιστο για γυναίκες άνω των 35 ετών να εμφανίζουν εμμηνόπαυση, η οποία είναι η οριστική διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να μείνετε έγκυος.

Εάν είστε άνω των 35 ετών και προσπαθείτε να συλλάβετε, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για τους κινδύνους και τις αλλαγές που συνεπάγεται η εγκυμοσύνη. Και αν είστε ήδη έγκυος, φροντίστε να παραμείνετε υγιείς και να παρακολουθείτε στενά την εγκυμοσύνη σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ