Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί δεν πρέπει να ξεπλένεις τα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλεις στο...

Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένεις τα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο

Το ξέπλυμα των βρώμικων πιάτων πριν το πλυντήριο δεν έχει τελικά ακριβώς το αποτέλεσμα που επιθυμείς! Μπορεί το πλυντήριο πιάτων να είναι σωτήριο και να θέλεις να φιλήσεις τον άνθρωπο που το εφηύρε, όμως, έχει κι αυτό τους κανόνες του και πρέπει να τους υπακούς!

Ένας απ’ αυτούς είναι ότι δεν πρέπει να ξεπλένεις τα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο! Ναι, δεν σου κάνουμε πλάκα και θα καταλάβεις τους λόγους αν συνεχίσεις να διαβάζεις.


Βάλε τα βρώμικα πιάτα κατευθείαν στο πλυντήριο

Όλοι έχουν τον δικό τους τρόπο να γεμίζουν το πλυντήριο πιάτων. Μερικοί άνθρωποι φαίνεται πως έχουν το ταλέντο στο να στοιβάζουν τα πιάτα όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ότι τα όλα καταλήγουν καθαρά.

Άλλοι άνθρωποι βάζουν τα πιάτα σε τυχαία θέση και ελπίζουν για το καλύτερο. Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι κάνουν ως μέρος αυτής της “τελετουργίας” είναι να ξεπλένουν τα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλουν μέσα στο πλυντήριο. Όμως, αποδεικνύεται ότι είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κακή συνήθεια.

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι βοηθάς το πλυντήριο να κάνει τη δουλειά του, αλλά πίστεψέ μας, δεν χρειάζεται καμία τέτοια βοήθεια! Ίσα ίσα, του κάνεις κακό!

Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων περιέχουν αισθητήρες που μπορούν να καθορίσουν πόσο χρόνο χρειάζεται να είναι σε λειτουργία για να καθαρίσουν όλα τα πιάτα σε μια πλύση. Αυτό καθορίζεται με βάση το πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα. Έτσι, εάν βάζεις τα βρώμικα πιάτα σου χωρίς να τα ξεπλένεις, το πλυντήριο πιάτων «ξέρει» ότι χρειάζεται να κάνει έναν πλήρη κύκλο και τα πιάτα σου θα βγουν καθαρά.

Όταν εσύ τα ξεπλένεις, μπερδεύεις το πλυντήριό σου και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του!

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνεις όλα τα υπολείμματα τροφής στα ταψιά και τις κατσαρόλες, καθώς τα μεγάλα κομμάτια φαγητού είναι επιζήμια για το πλυντήριο πιάτων σου, επειδή μπορεί να το φράξουν.

Έτσι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα τροφίμων και στη συνέχεια να τα τοποθετήσεις αμέσως στο πλυντήριο πιάτων.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/giati-den-prepei-na-xepleneis-ta-vromika-piata-prin-ta-valeis-sto-plyntirio/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ