Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα σπουδαιότερα μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα κατοικίδιά μας - Χαρακτηριστικά...

Τα σπουδαιότερα μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα κατοικίδιά μας – Χαρακτηριστικά που μπορούμε να υιοθετήσουμε από αυτά

Φτάνεις στο σπίτι, ύστερα από μια δύσκολη ημέρα γεμάτη άγχος, κούραση και προβλήματα. Ανοίγεις την πόρτα και εκεί ακριβώς βρίσκεται ένα πλάσμα γεμάτο ανυπομονησία και χαρά, το οποίο τρέχει να σε υποδεχτεί. Το κατοικίδιό σου, χάρη στο οποίο ξεχνάς όλα. Έτσι απλά.


Είτε αυτό είναι σκύλος, γάτα, ή ό,τι άλλο αγάπησες και του άνοιξες το σπίτι σου, είναι πάντα εκεί για σένα. Στην αρχή, χρειάστηκε να του διδάξεις πολλά. Αν αναλογιστείς όμως πόσα είναι αυτά που σε δίδαξε εκείνο, θα καταλάβεις πως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

 

Μαθήματα ζωής από κατοικίδια: 8 υπέροχα πράγματα που μας διδάσκουν τα ζωάκια

Ξέχνα το multitasking

Όταν τα σκυλιά έχουν μια δουλειά να κάνουν, δίνουν σε αυτήν την αμέριστη προσοχή τους. Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε μάλλον να κάνουν το ίδιο. Ερευνητές του Στάνφορντ ανακάλυψαν ότι η προσοχή και η μνήμη φθίνει σε όσους ασχολούνται με το multitasking, σε σύγκριση με εκείνους που επικεντρώνονται σε μία εργασία τη φορά. Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι χάνουν πολύτιμο χρόνο όταν κάνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

Καθημερινό περπάτημα

Είτε με τέσσερα είτε με δύο πόδια, το περπάτημα είναι ένας από τους πιο ασφαλείς και εύκολους τρόπους για να κάψεις θερμίδες και να ενισχύσεις την υγεία της καρδιάς. Το να κάνεις τακτικές βόλτες μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στα παρακάτω:

  • Καταπολέμηση της κατάθλιψη
  • Μείωση βάρους
  • Μείωση του κίνδυνου για διαβήτη τύπου 2
  • Μείωση του κίνδυνου για καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου
  • Γερά οστά

Απόλαυσε τη φύση

Unsplash

Μια πεζοπορία στο δάσος μπορεί να είναι η τέλεια ημέρα ενός σκύλου, αλλά μια τέτοια δραστηριότητα κρύβει πολλά οφέλη και για το ανθρώπινο μυαλό καθώς και το σώμα. Το να περνάς χρόνο στη φύση μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση, να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D και να μειώσει το στρες. Στα παιδιά, το παιχνίδι σε φυσικό περιβάλλον έχει επίσης συνδεθεί με καλύτερη όραση, λιγότερα συμπτώματα ΔΕΠΥ και καλύτερη απόδοση στο σχολείο.

Ζήσε τη στιγμή

Το να απολαμβάνουμε τη στιγμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε από τα κατοικίδια μας. Σε μια μελέτη που ονομάζεται «A Wandering Mind Is an Unhappy Mind», οι ψυχολόγοι του Χάρβαρντ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν κάνουν δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό συγκεντρωμένο, όπως η άσκηση. Ο προγραμματισμός, η αναπόληση ή οι σκέψεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από την τρέχουσα δραστηριότητα μπορεί να υπονομεύσουν την ευτυχία.

 

Μην κρατάς κακία

Μέρος της ζωής είναι να αφήνεις τα πράγματα να περνάνε. Άσε τις παλιές μνησικακίες και θα αναπνεύσεις κυριολεκτικά πιο εύκολα. Ο χρόνιος θυμός έχει συνδεθεί με μείωση της πνευμονικής λειτουργίας, ενώ η συγχώρεση συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του άγχους. Οι άνθρωποι που συγχωρούν τείνουν επίσης να έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση.

Αν αγαπάς κάποιον να του το δείχνεις

Το ξέρουμε όλοι: Όταν ένα σκυλί ή μια γάτα σε αγαπάει, θα σου το δείξει. Είναι μια καλή προσέγγιση για άτομα που επιδιώκουν να πετύχουν στις σχέσεις τους. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personal Relationships δείχνει ότι οι μικρές χειρονομίες αγάπης είναι εκείνες που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο υγιής είναι μια σχέση.

Συχνές διατάσεις

Unsplash

Οι συχνές διατάσεις μας κρατούν χαλαρούς, αλλά τα οφέλη τους δεν σταματούν εκεί. Σε μια μελέτη διάρκειας 10 εβδομάδων, οι εθελοντές που δεν έκαναν άλλη άσκηση εκτός από διατάσεις παρουσίασαν εκπληκτικές σωματικές αλλαγές. Εκτός από τη βελτίωση της ευελιξίας τους, αύξησαν τη μυϊκή τους δύναμη, τη δύναμη και την αντοχή. Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι διατάσεις μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική για άτομα που έχουν μια πάθηση που αποκλείει την παραδοσιακή προπόνηση δύναμης.

 

Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντα σοβαρός

Το να κάνει κανείς πού και πού ορισμένες ανοησίες μπορεί να έχει σοβαρά οφέλη για την υγεία. Οι καρδιολόγοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρήκαν ισχυρότερη αίσθηση του χιούμορ σε άτομα με υγιή καρδιά από ό,τι σε όσους είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή. Το συμπέρασμα; «Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο» – ειδικά όταν πρόκειται για την προστασία της καρδιάς μας.

 

Tags : pets

Φελίτσια Μακοβεϊ 7 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/pets/ta-spoydaiotera-mathimata-zois-poy-mas/?fbclid=IwAR1XsG3qwNeGiHHCdk6nh9KVotjcoTLOS5o9eenKjYxvXyydhV7eOux9T1Y

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ