Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚάταγμα και διάστρεμμα: Πώς να βοηθήσετε τους άλλους

Κάταγμα και διάστρεμμα: Πώς να βοηθήσετε τους άλλους

Όταν κάποιος υποστεί κάταγμα ή διάστρεμμα, μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για αυτόν και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι σημαντικό να παρέχετε υποστήριξη και βοήθεια με κάθε δυνατό τρόπο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να βοηθήσετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που έχει υποστεί κάταγμα ή διάστρεμμα.


Πρώτα και κύρια, παρέχετε συναισθηματική υποστήριξη. Ρωτήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο πώς νιώθει και ακούστε το χωρίς να το κρίνετε. Αυτή μπορεί να είναι μια τρομακτική στιγμή και ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας μπορεί να χρειαστεί έναν ώμο για να στηριχθεί.

Δεύτερον, βοηθήστε με οποιεσδήποτε πρακτικές ανάγκες. Προσφέρετε να παραλάβετε είδη παντοπωλείου, να κάνετε δουλειές ή να παρέχετε μεταφορά σε ιατρικά ραντεβού. Βοηθήστε τον αγαπημένο σας να ερευνήσει ειδικούς και παρέχετε ηθική υποστήριξη εάν χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τρίτον, ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να ακολουθεί τις εντολές του γιατρού του. Αυτό θα τους βοηθήσει να επουλωθούν γρήγορα και με ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι παίρνουν τα φάρμακά τους και παρακολουθούν τυχόν απαραίτητες συνεδρίες φυσικοθεραπείας.

Τέταρτον, βοηθήστε τους να παραμείνουν θετικοί. Υπενθυμίστε τους ότι η θεραπεία απαιτεί χρόνο και ότι με υπομονή, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες. Βγάλτε τα για καφέ, μια ταινία ή για να κάνετε κάτι διασκεδαστικό. Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν μια θετική στάση.

Τέλος, βοηθήστε τα να παραμείνουν ενεργά. Ενθαρρύνετέ τα να κάνουν ήπιες ασκήσεις που δεν θα καταπονήσουν την περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν τους μύες τους ευέλικτους και να αποτρέψουν περαιτέρω τραυματισμούς.

Τα κατάγματα και τα διαστρέμματα μπορεί να είναι επώδυνα και τρομακτικά για τους πάσχοντες. Η παροχή συναισθηματικής και πρακτικής βοήθειας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στον αγαπημένο σας ότι νοιάζεστε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ