Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο λάθος με το κασκόλ που κάνεις κάθε Χειμώνα

Το λάθος με το κασκόλ που κάνεις κάθε Χειμώνα

Είναι η εποχή που δεν βγαίνεις απ’ το σπίτι χωρίς κασκόλ και το λατρεύεις! Όμως, το ήξερες ότι υπάρχει ένα λάθος με το κασκόλ που κάνεις και μπορεί να σε αρρωστήσει; 


Τα κασκόλ είναι τέλεια, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά τον Χειμώνα και υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τρόποι να τα φορέσεις! Εάν είσαι σαν εμάς και βάζεις το κασκόλ το πρωί και το ξαναβγάζεις το βράδυ, είσαι φάουλ και μπορεί να αρρωστήσεις! Αυτό είναι το λάθος που κάνεις!

Το λάθος με το κασκόλ που κάνεις κάθε Χειμώνα

Πάνω στο άγχος σου να μην κρυώσεις και να παραμείνεις ζεστή, κάνεις λάθη τα οποία τελικά οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα. Φοράς 1.500 μπλούζες, ζακέτες, μπουφάν, κασκόλ, σκουφιά, τα οποία μάλιστα δεν βγάζεις σχεδόν ποτέ!

Εκτός του ότι με τόσα ρούχα δεν νιώθεις άνετα στις κινήσεις σου, δεν μπορείς να καταλάβεις και πότε πραγματικά κρυώνεις ή ζεσταίνεσαι αν είσαι όλη μέρα ντυμένη σαν κρεμμύδι!

Είναι τεράστιο λάθος το να μην βγάζεις το κασκόλ όταν είσαι σπίτι καθώς η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Για παράδειγμα, όταν είσαι στο γραφείο ή στο σπίτι με ανοιχτή τη θέρμανση θα πρέπει να βγάζεις το κασκόλ κι όλα τα πολύ ζεστά ρούχα, τα οποία έχεις πραγματικά ανάγκη όταν είσαι έξω στο κρύο.

Εάν φοράς το κασκόλ συνέχεια και ο λαιμός παραμένει πολύ ζεστός, ακόμα και στον εσωτερικό χώρο όπου δεν έχει κρύο, πώς θα σε προστατεύσει όταν βγεις έξω;

Το ίδιο ισχύει και όταν κοιμάσαι! Το πολύ κρύο δωμάτιο θα κάνει τον ύπνο σου μαρτύριο, το πολύ ζεστό θα σε κάνει να θες μείνει μέσα στα σκεπάσματα για ώρες. Αν η θερμοκρασία, όμως, κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα θα μπορέσεις να κοιμηθείς αλλά και να ξυπνήσεις εύκολα!

Προσοχή στα σπυράκια στο πηγούνι!

Πολλές γυναίκες αναφέρουν στους δερματολόγους πως εμφανίζουν σπυράκια γύρω απ’ το πηγούνι και στο λαιμό ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως αυτό οφείλεται κυρίως στα βρώμικα κασκόλ ή ζιβάγκο, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πρόσωπό μας και το δέρμα μας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να το ερεθίσουν και να βγάλεις σπυράκια.

Σε κάθε περίπτωση βεβαιώσου ότι καθαρίζεις το πρόσωπό σου τακτικά αλλά και τα ρούχα που φοράς!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/to-lathos-me-to-kaskol-poy-kaneis-kathe-cheimona/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ