Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ χυμός πορτοκάλι έχει οφέλη για την υγεία σου που δεν γνωρίζεις!

Ο χυμός πορτοκάλι έχει οφέλη για την υγεία σου που δεν γνωρίζεις!

Όλοι γνωρίζουν πως ο χυμός πορτοκάλι είναι γεμάτος με βιταμίνη C και πολλοί τον επιλέγουν ως πρωινό. Τα οφέλη της πορτοκαλάδας για την υγεία είναι πολλά περισσότερα από ότι νομίζεις.


Τα πορτοκάλια, όμως, έχουν μείνει λιγάκι πίσω αν τα συγκρίνουμε με τα μήλα και τις μπανάνες που είναι τα αγαπημένα φρούτων των περισσότερων. Ωστόσο, ήρθε η ώρα τους να…. εκδικηθούν. Κι αυτό γιατί τα πορτοκάλια έχουν μοναδικά οφέλη και πρέπει να τα καταναλώνουμε!

Τα οφέλη της πορτοκαλάδας είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις, όπως απέδειξε μια νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, βρήκε ένα μοναδικό μόριο που βρίσκεται στα πορτοκάλια και μπορεί να αντιστρέψει την παχυσαρκία και να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Μόλις δυόμισι ποτήρια χυμού πορτοκαλιού μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να πάρεις αυτά τα οφέλη, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα. Το μόριο ονομάζεται νομπλετίνη και βρίσκεται σε γλυκά πορτοκάλια και μανταρίνια. Είναι ενδιαφέρον ότι οι συγγραφείς της μελέτης δεν έχουν ακόμη διατυπώσει μια εξήγηση για το πώς φαίνεται ότι η νομπλετίνη παρέχει αυτά τα οφέλη για την υγεία.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Σε μια ομάδα ποντικών δόθηκε μια δίαιτα με λιπαρά, υψηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, η οποία θα έπρεπε να τα έκανε όλα παχύσαρκα μάλλον γρήγορα. Ωστόσο, διατήρησαν τα λεπτά σώματά τους, αφού έλαβαν επίσης, νομπλετίνη τακτικά. Επιπλέον, μια άλλη ομάδα ποντικών που έτρωγαν την ίδια λιπαρή δίαιτα χωρίς νομπλετίνη κέρδισε πολύ περισσότερο βάρος και ανέπτυξε πολύ υψηλότερα επίπεδα αντοχής στην ινσουλίνη και λίπη στο αίμα.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες «έχουμε δείξει ότι σε ποντίκια που έχουν ήδη όλα τα αρνητικά συμπτώματα της παχυσαρκίας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νομπλετίνη για να αντιστρέψουμε αυτά τα συμπτώματα και ακόμη και να αρχίσουμε να μειώνουμε την αύξηση της πλάκας στις αρτηρίες, γνωστή ως αθηροσκλήρωση».

Και μπορεί οι επιστήμονες να μην είναι ακριβώς σίγουροι για το πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο μόριο, είναι σαφές από τη μελέτη ότι τα πορτοκάλια έχουν κάποια σοβαρά οφέλη για την υγεία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα υποτιμούμε.

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/o-chymos-portokali-echei-ofeli-gia-tin-ygeia-soy-poy-den-gnorizeis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ