Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήxtesini5 μέθοδοι για να πέσει ο πυρετός

5 μέθοδοι για να πέσει ο πυρετός

Όταν εσείς ή το παιδί σας έχετε πυρετό, μπορεί να είναι μια ανησυχητική στιγμή. Αλλά υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να μειώσετε τη θερμοκρασία και να κάνετε όλους να αισθάνονται πιο άνετα.


1. Πίνετε πολλά υγρά

Ο πυρετός μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ζεστός και ιδρωμένος, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Πίνετε άφθονο νερό ή τσάι από βότανα και αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.

2. Κάντε ένα χλιαρό μπάνιο ή ντους

Εάν αισθάνεστε ζέστη, ένα χλιαρό μπάνιο ή ντους μπορεί να σας βοηθήσει να δροσιστείτε. Αποφύγετε τη χρήση κρύου νερού, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ρίγη και άβολα.

3. Ντυθείτε με ελαφριά ρούχα

Το να φοράτε ελαφριά, φαρδιά ρούχα θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα. Τα συνθετικά υφάσματα όπως ο πολυεστέρας και το νάιλον μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ζεστές από τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι.

4. Διατηρήστε τη θερμοκρασία δωματίου δροσερή

Αν είναι δυνατόν, ανοίξτε ένα παράθυρο ή χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να δροσίσετε το δωμάτιο. Ένα πιο δροσερό περιβάλλον θα βοηθήσει το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

5. Πάρτε παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη

Εάν πονάτε ή αισθάνεστε άβολα, τα παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η παρακεταμόλη ή η ιβουπροφαίνη, μπορούν να σας βοηθήσουν. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στο πακέτο και βεβαιωθείτε ότι δεν δίνετε στο παιδί σας περισσότερα φάρμακα από αυτά που συνιστάται.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ