Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα αυγά αν θέλεις να χάσεις βάρος!

Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα αυγά αν θέλεις να χάσεις βάρος!

Είτε τα προτιμάς βραστά, είτε τηγανητά, τα αυγά είναι υγιεινά και είναι γεμάτα με πολλές θρεπτικές αξίες και πρωτεΐνες. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μαγειρέψεις τα αυγά αν θέλεις να χάσεις κιλά; Μικρά αλλά χρήσιμα μυστικά.


Αυτό που κάνει τα αυγά το ιδανικό πρωινό είναι ότι έχουν λίγες θερμίδες και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό στο σώμα, προκαλώντας θερμική επίδραση σε αυτό. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μαγειρέψεις τα αυγά;

Μπορείς να τα μαγειρέψεις όπως θέλεις, ωστόσο υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορείς να ακολουθήσεις αν προσέχεις τα κιλά σου και τη διατροφή σου εν γένει.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα αυγά μπορούν να είναι εξαιρετικά ευεργετικά αν καταναλώνονται στο πρωινό, είναι πολύ υγιεινά και ένα πολύτιμο «εργαλείο» για την απώλεια βάρους.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μαγειρέψεις τα αυγά;

Άλλοι προτιμούν να τα μαγειρεύουν με λάδι, άλλοι με βούτυρο. Αλλά το μόνο πράγμα που μπορεί να σου εγγυηθεί γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι το λάδι καρύδας!

Μάλιστα, μπορεί να τα κάνει πιο γευστικά χωρίς να προσθέσει λίπος ή θερμίδες! Το λάδι καρύδας περιέχει καλά λίπη που ενισχύουν το μεταβολισμό σου έως και 5%. Με το να συμπεριλάβεις το λάδι καρύδας στην διατροφή σου μπορείς να επιταχύνεις την καύση λίπους αλλά και να μειώσεις το αίσθημα της πείνας.

Και από όλες τις επιλογές που έχεις για τα αυγά, προτίμησε να φτιάξεις μια ομελέτα, αυτό συνιστούν οι ειδικοί! Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, καθώς περιέχει καλές ίνες και άμυλο που επιβραδύνουν την πέψη, ενώ προκαλούν την απελευθέρωση ορισμένων πεπτικών χυμών και οξέων που καταστέλλουν την όρεξή σου. Επίσης, διεγείρει αποτελεσματικά την καύση θερμίδων και ενισχύει εύκολα το μεταβολισμό σου.

Και μεταξύ άλλων είναι… πεντανόστιμη!

Τι άλλο μπορείς να προσθέσεις;

Ένα ακόμη tip είναι να προσθέσεις λαχανικά στο πιάτο σου. Συγκεκριμένα, μπορείς αν βάλεις σπανάκι το οποίο είναι και νόστιμο. Πολύ περισσότερο, είναι πλούσιο σε σίδηρο και ενισχύει τη δύναμή σου όπως και τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στην προσπάθεια που κάνεις.

Και θα παραμείνεις «γεμάτη» και ικανοποιημένη μέχρι το επόμενο γεύμα σου.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/o-kalyteros-tropos-na-mageirepseis-ta-ayga-an-theleis-na-chaseis-varos/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ