Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜύθοι και αλήθειες για προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης

Μύθοι και αλήθειες για προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης

Ψάχνετε για προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης; Έχετε σκεφτεί να αγοράσετε ένα;


Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης μου θυμίζουν το τραγούδι 18 till I die. Πράγματι, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης είναι πολύ δημοφιλή σήμερα. Και γιατί όχι, ποιος δεν θέλει να φαίνεται νέος για πάντα;

Μιλώντας για προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι τα προϊόντα περιποίησης με βάση τη βιταμίνη C. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν επιτρέποντας τη σύνθεση κολλαγόνου (μιας δομικής πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα). Αυτή η κατηγορία προϊόντων περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης σχετίζεται με αντιοξειδωτικά. Τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος κατά της γήρανσης που βασίζονται στη βιταμίνη C ενέχουν, ωστόσο, τον κίνδυνο να οξειδωθούν τα ίδια (καθώς έρχονται σε επαφή με τον αέρα κατά τη χρήση τους). Έτσι, ορισμένα αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος βασίζονται στα παράγωγα της βιταμίνης C, τα οποία είναι πιο σταθερά και λιγότερο ακριβά. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος δεν είναι τόσο μεγάλη όσο για τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος με βάση τη βιταμίνη C.

Εκτός από τη βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και το λιποϊκό οξύ είναι επίσης αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα και βοηθά στην οικοδόμηση αντίστασης έναντι των λοιμώξεων. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης γνωστό ότι αναστέλλει τον καρκίνο. Το λιπονικό οξύ είναι γνωστό ότι καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης πολύ αποτελεσματικά αναστρέφοντας τη βλάβη του δέρματος που προκαλείται από τη διαδικασία γήρανσης.

Τα φυτοχημικά αποτελούν μία άλλη κατηγορία προϊόντων περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης. Τα φυτοχημικά είναι ειδικές χημικές ουσίες που εξάγονται από τα φυτά. Υπάρχει μια ποικιλία φυτοχημικών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Τα φυτοχημικά προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου ορισμένων τύπων. Αυτά περιλαμβάνουν τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Γι’ αυτό βρίσκουν τη θέση τους στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης.

Ορισμένες βιταμίνες Β όπως Β5, Β6 και Β12 χρησιμοποιούνται επίσης για προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης.

Ο τομέας των αντιγηραντικών προϊόντων περιποίησης δέρματος είναι τεράστιος και χρειάζεται πολλή έρευνα. Αν και τα διαθέσιμα προϊόντα είναι αποτελεσματικά, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα επιλυθούν σε εύθετο χρόνο και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης.

Ωστόσο, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως συμπλήρωμα στους φυσικούς τρόπους περιποίησης του δέρματος και του σώματος. Έτσι, η κατανάλωση πολύ νερού, ο καλός βραδινός ύπνος, η τακτική άσκηση, η διατήρηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και η αποφυγή του στρες είναι απαραίτητα μέσα για την καθυστέρηση της διαδικασίας γήρανσης. Κανένα αντιγηραντικό προϊόν φροντίδας του δέρματος δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει πραγματικά.

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, θα ήταν ευκολότερο να επιλέξετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ