Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα6 τρόποι για αφαιρέσετε τις ετικέτες από γυάλινα βάζα και μπουκάλια εύκολα...

6 τρόποι για αφαιρέσετε τις ετικέτες από γυάλινα βάζα και μπουκάλια εύκολα και αποτελεσματικά

Τα γυάλινα βάζα είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα κάθε νοικοκυράς! Όταν όμως τελειώνει το περιεχόμενο τους χρειάζεται καλό πλύσιμο για να ξεμυρίσει το εσωτερικό του βάζου. Τι γίνεται όμως με το εξωτερικό; Πώς μπορούμε να βγάλουμε την ετικέτα η οποία με τα συνεχή πλυσίματα θα φύγει ούτως η άλλως και θα μείνουν τα υπολείμματα της κόλλας; Θα σας παρουσιάσουμε 5 συν 1 τρόπους για να απαλλαγείτε από τις ετικέτες στα γυάλινα βάζα και μπουκάλια!


1. Αφήστε την ετικέτα επάνω στο βάζο!!!

Ναι ξέρω πως το άρθρο λέει πως θα απαλλαγούμε από τις ετικέτες στα βάζα αλλά αυτή είναι η τέλεια λύση για τους τεμπέληδες και αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει αν υπάρχει επάνω στο βάζο ετικέτα! Με τον καιρό, θα ξεκολλήσουν στο πλυντήριο πιάτων ή όταν πλένονται στο χέρι.

Αν αφήσετε ωστόσο τις ετικέτες, με τον καιρό θα φεύγει η ετικέτα μετά από το πλύσιμο και η κολλώδης ουσία θα κάνει την εμφάνισή της. Γι’ αυτό και προτιμώ να βγάζω τις ετικέτες εξ αρχής!

2. Ζεστό νερό, σαπούνι, μαγειρική σόδα και λάδι

Μουλιάστε τα βάζα σε ζεστό, σαπουνόνερο και μετά ξεκολλήστε τις ετικέτες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε ζεστό νερό στο βάζο για να ζεστάνετε την κόλλα και να διευκολύνετε την αφαίρεση της ετικέτας.

Τρίψτε τα βάζα με ένα καθαριστικό για να αφαιρέσετε όσο είναι δυνατόν τα υπολείμματα της κόλλας. Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να αφαιρέσετε τις κόλλες από μερικά βάζα και ετικέτες.

Εάν έχει μείνει κολλώδες υπόλειμμα σε κάποιο από τα βάζα, τρίψτε τα με ένα μείγμα από ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και λάδι πάνω από το κολλώδες μέρος. Αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά πριν το τρίψετε και κατόπιν τρίψτε και ξεπλύνετε τα βάζα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τα βάζα θα αποκτήσουν μία λιπαρότητα και θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια για να βγάλουμε το λάδι από το βάζο.

3. Ασετόν

Το ασετόν είναι μια ιδανική λύση για να απαλλαγείτε από τις ετικέτες στα βάζα. Βάλτε λίγο ασετόν σε ένα πανάκι ή μουλιάστε ένα πανάκι μέσα σε ασετόν και τρίψτε την κόλλα μέχρι να φύγει.

4. Λευκό ξύδι

Μια άλλη χρήση για το λευκό ξύδι, το οποίο είναι βασικό καθαριστικό στα περισσότερα νοικοκυριά είναι να βγάλουμε τις ετικέτες από τα βάζα. Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες από υγρό απορρυπαντικό ώστε να μαλακώσει η ετικέτα. Κατόπιν ρίξτε λευκό ξύδι, το οποίο λόγω της οξύτητας θα κάνει την κόλλα να διαλυθεί. Αφήστε το βάζο μέσα στο μπολ για μισή ώρα ώστε να μουλιάσει. Όταν το βγάλετε τρίψτε το με ένα σφουγγάρι και βγάλτε την ετικέτα.

5. Ξυραφάκι

Βγάλτε την ετικέτα από το βάζο. Σίγουρα όμως θα μείνουν υπολείμματα κόλλας τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε με ένα ξυραφάκι. Θα πρέπει όμως να ξύσετε την κόλλα προσεκτικά για να μην κάνετε γρατζουνιές στο βάζο.

6. Πιστολάκι μαλλιών

Μία άλλη εξαιρετική λύση για την αφαίρεση της κόλλας από τα βάζα είναι το πιστολάκι μαλλιών. Για περίπου ένα λεπτό κρατήστε το πιστολάκι επάνω από την ετικέτα, αφού πρώτα το ρυθμίσετε στην υψηλότερη θερμοκρασία. Η θερμότητα θα κάνει την κόλλα από το βάζο να ξεραθεί και έτσι θα μπορέσετε να βγάλετε την ετικέτα πολύ πιο εύκολα. Βάλτε λίγο λάδι στην περιοχή και ξυπλύνετε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/6-tropoi-afaireshs-etiketas-apo-gyalina-vaza/?fbclid=IwAR3jWwOrUWtHZNB5EtbRweWMEwUcKyvfUlzRsWcM3KTOXHsLvS5dQ3Jlpsw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ