Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒραδινές δουλειές που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι πριν κοιμηθούμε

Βραδινές δουλειές που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι πριν κοιμηθούμε

Είναι αλήθεια πως όταν γυρίζουμε το βράδυ από τη δουλειά (όσοι και όσες δουλεύουν απόγευμα) το πρώτο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι πότε θα πέσουμε στο κρεβάτι να ξεκουραστούμε. Επίσης όσες από εμάς έχουμε παιδιά σκεφτόμαστε “άντε να κοιμηθούν” να κάτσουμε και εμείς να αράξουμε λιγάκι να χαλαρώσουμε.


Η αλήθεια είναι όμως ότι καλό θα ήταν να αφιερώνουμε λίγο χρόνο ώστε να κάνουμε την ζωή μας λίγο πιο εύκολη στο ξεκίνημα της επόμενης ημέρας. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να έχουμε ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο σπίτι.

Δεν αφήνουμε ποτέ άπλυτα πιάτα το βράδυ. Τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων και ειδικά αν έχουμε και νυχτερινό ρεύμα κάνουμε με αυτόν τον τρόπο και οικονομία. Δεν ξεχνάμε να ψεκάσουμε και να καθαρίσουμε το νεροχύτη για μια πιο αστραφτερή εικόνα.

Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το τραπέζι το οποίο χρησιμοποιούμε όλη την ημέρα για να φύγουν ψίχουλα, μικρόβια και κυρίως οι δαχτυλιές των παιδιών (όσοι έχετε).

Κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα με την σφουγγαρίστρα από το σαλόνι και την κουζίνα κυρίως και για να μυρίζει όμορφα το σπίτι το πρωί αλλά φυσικά και για την απαραίτητη καθαριότητα και απολύμανση.

Εβδομαδιαίο/Ημερήσιο πλάνο φαγητού

Αν βγάλετε ένα πλάνο φαγητού για όλη την εβδομάδα θα καταφέρετε να κερδίζετε χρόνο ξέροντας τι θα μαγειρέψετε καθημερινά και ταυτόχρονα θα μπορείτε να κανονίζετε τα ψώνια σας εκ των προτέρων. Προσέξτε στο πρόγραμμα που θα βγάλετε να υπάρχει ισορροπία στη διατροφική σας αλυσίδα.

Εάν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να κάνετε μια μίνι προετοιμασία του φαγητού για την επόμενη ημέρα.

Με σωστή προετοιμασία και οργάνωση μπορείτε να έχετε ένα καθαρό και λειτουργικό σπίτι το πρωί που ξυπνάτε!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/vradines-douleies-pou-prepei-na-kanoume-prin-koimithoume/?fbclid=IwAR2md113agPdOkF7yvR_ktHZn1jwRg52lrX6VfqN6r2tcMCeLQduKaxNGgU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ