Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι 5 πιο περίεργες διαταραχές του κόσμου

Οι 5 πιο περίεργες διαταραχές του κόσμου

Ο καθένας μας μερικές φορές καλείται να αντιμετωπίσει ένα κρυολόγημα, έναν πόνο στο λαιμό ή στο στομάχι, ή και πιο επώδυνες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η γαστρεντερίτιδα ή η πνευμονία. Φυσικά, εάν σου συμβεί κάτι τέτοιο δεν περνάς καθόλου καλά κι ανυπομονείς να έρθει η ώρα που θα είσαι ξανά υγιής. Αλλά ευτυχώς οι παραπάνω ασθένειες, εκτός εάν υπάρξει επιπλοκές, είναι ασθένειες που θα εξαφανιστούν μέσα σε μερικές μέρες ή εβδομάδες. Υπάρχουν, όμως, κάποιες άλλες πολύ σοβαρές, χρόνιες, σπάνιες και πολύ περίεργες διαταραχές.


Εμείς δεν είχαμε ξανακούσει ποτέ ξανά γι’ αυτές τις διαταραχές γι’ αυτό και βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον το να τις συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο, να τις γνωρίσουμε και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε γι’ αυτές.

Οι 5 πιο περίεργες διαταραχές του κόσμου

Pica

Οι άνθρωποι που πάσχουν απ’ αυτή τη διατροφική διαταραχή έχουν μια ακαταμάχητη επιθυμία να τρώνε μη βρώσιμα πράγματα. Η μεγάλη διαφορά με άλλες διατροφικές διαταραχές, όπως η ανορεξία, είναι ότι αυτή η διαταραχή δεν σχετίζεται με την επιθυμία για απώλεια βάρους. Είναι ακόμα άγνωστο αυτό που προκαλεί αυτή τη διαταραχή. Δεδομένου ότι οι ασθενείς καταναλώνουν μη βρώσιμα προϊόντα όπως πέτρες, η ασθένεια αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο πεπτικό σύστημα. Ευτυχώς, τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας μπορούν να μειωθούν με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Σύνδρομο Cotard

Το σύνδρομο Cotard ονομάζεται μερικές φορές και το «σύνδρομο του ζωντανού πτώματος». Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια πιστεύουν ότι έχουν πεθάνει, έχουν χάσει την ψυχή τους ή σημαντικά όργανα ή ότι δεν έχουν πλέον αίμα. Αυτή η ασθένεια είναι συχνά αποτέλεσμα κάποιου τραυματικού γεγονότος ή σχιζοφρένειας.

Σύνδρομο Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Οι ασθενείς που υποφέρουν από αυτό κατά καιρούς αντιλαμβάνονται τα πράγματα πολύ μικρότερα από ό, τι είναι πραγματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εγκέφαλοί τους μεταφράζουν την εικόνα που παίρνουν με τα μάτια τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν έχουν κακή ορατότητα ή κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών. Το σύνδρομο επηρεάζει επίσης άλλα σήματα στον εγκέφαλό μας, όπως τον ήχο και την αφή.

Trimethylaminuria

Οι άνθρωποι που πάσχουν από τριμεθυλαμινουρία έχουν μια πολύ δυσάρεστη οσμή του σώματος, η οποία συχνά συγκρίνεται με τα χαλασμένα ψάρια. Αυτή η διαταραχή προκαλείται από κακά γονίδια και όχι από κακή υγιεινή. Ένα ελαττωματικό γονίδιο είναι ο ένοχος, που προκαλεί το σώμα να μην παράγει αρκετή πρωτεΐνη. Εξαιτίας αυτού, η επιβλαβής ουσία που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη συσσωρεύεται και προκαλεί την «μυρωδιά των ψαριών». Μια χαμηλή δόση αντιβιοτικών και μια προσαρμοσμένη διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της οσμής, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα που να θεραπεύει πλήρως την ασθένεια.

Ασθένεια Morgellons

Πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις φαγούρα σε σημείο που δεν μπορείς να φτάσεις; Αυτό βιώνουν οι ασθενείς που πάσχουν από Morgellons. Εκτός από τον πόνο στις αρθρώσεις και την κούραση, βιώνουν μια τρομερή φαγούρα που δεν μπορούν να φτάσουν γιατί απλά τη φαντάζονται. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν μικροσκοπικά πλάσματα κάτω από το δέρμα τους που προσπαθούν να βγουν. Λόγω του ότι ξύνονται υπερβολικά, δημιουργούν πληγές στο σώμα τους. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να το χειριστούν καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά αυτό που συμβαίνει.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oi-5-pio-perierges-diataraches-toy-kosmoy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ