Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Οι τρόποι με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30

Η φιλία όπως και οι σχέσεις μπορεί να είναι πολύτιμη για τη ζωή μας, είναι όμως κι αυτή ορισμένες φορές αρκετά περίπλοκη. Πώς η φιλία αλλάζει μετά τα 30 και γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε νέες φιλίες όταν σβήνουμε αυτά τα κεράκια;


Οι σχέσεις καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν και είναι λογικό, αναμενόμενο, ίσως και λίγο ευπρόσδεκτο. Ωστόσο, η περίοδος απ’ τα 25 μέχρι και τα 30 είναι ίσως αυτή που παρατηρούμε τις μεγαλύτερες αλλαγές στις σχέσεις μας και συγκεκριμένα στις φιλίες μας.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία ή έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά με το γεγονός ότι αλλάζουμε και το ίδιο με εμάς κάνουν και οι φίλοι μας. Η ζωή του καθενός παίρνει τη δική της κατεύθυνση και είναι λογικό κάπου στην πορεία οι σχέσεις να χάνονται.

Φυσικά, υπάρχουν και οι φιλίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο και έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα, αλλά και στα ευχάριστα. Εμείς, όμως, δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτές, θα μιλήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους η φιλία αλλάζει μετά τα 30. Ποιοι είναι αυτοί;

Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα

Είναι εύκολο να έχεις πολλούς φίλους όταν είσαι στο σχολείο ή όταν ακόμη σπουδάζεις, κι αυτό γιατί αναπόφευκτα βλέπεται ο ένας τον άλλον σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δεν είναι το ίδιο εύκολο, όταν θα έχεις τις δικές σου «ενήλικες» υποχρεώσεις και μια δουλειά που θα σου τρώει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Κι όταν γίνεται αυτό, δεν σε νοιάζει πια να έχεις πολλούς φίλους, αλλά λίγους και καλούς με τους οποίους θα κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν χαρά και σου δίνουν ενέργεια να συνεχίσεις!

ψυχολογία κατά την περίοδο

Photo: Stocksy/Simone Becchetti

Αλλάζουν τα κριτήρια μας

Καθώς μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, ψάχνουμε διαφορετικά πράγματα απ’ τις σχέσεις μας. Στη δεκαετία των 20 καλούμαστε να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις για τη ζωή μας και συνήθως εκεί γίνεται το πρώτο «ξεκαθάρισμα». Κοντά μας τελικά μένουν και θέλουμε να μείνουν μόνο όσοι μας στηρίζουν, μόνο με όσους μπορούμε να κάνουμε αληθινές και ουσιαστικές συζητήσεις. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες φορές δεν θα έχετε ανάγκη να πάτε σε μια συναυλία, να πάτε σινεμά ή να βγείτε για ένα ποτό, απλά όλα αυτά δεν θα είναι η προτεραιότητά σας.

Οι φιλίες θα είναι βαθύτερες

Και το βασικότερο όλων, δεν θα είναι επιφανειακές. Από αυτή την ηλικία και μετά οι φιλίες που έχεις θα είναι φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα, γιατί είναι η περίοδος που θα ζήσετε τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή σας. Θα ταξιδέψετε μαζί, θα γιορτάσετε την πρώτη δουλειά, το πρώτο σπίτι, ίσως το γεγονός ότι κάποιος από εσάς θα ξεκινήσει τη δική του οικογένεια. Οι φιλίες θα είναι βαθύτερες γιατί δεν θα χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα ο ένας στον άλλον. Ο καθένας έχει τη δική του πορεία και το δικό του μοναδικό ταξίδι στη ζωή και το σημαντικό είναι ότι σε αυτό σε συμπεριλαμβάνουν, αλλά και σε στηρίζουν να βρεις και να συνεχίσεις το δικό σου.

Πηγή: https://ipop.gr/sxesis/oi-tropoi-me-toys-opoioys-i-filia-allazei-meta-ta-30/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ