Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι ξεροκέφαλοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο απ’ αυτή νόσο!

Οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο απ’ αυτή νόσο!

Οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ένα σωρό αρνητικά… αλλά είναι λιγότερο πιθανό να κινδυνεύουν από μια συγκεκριμένη νόσο. Τι έδειξε νέα έρευνα;


Οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι, εντάξει δηλαδή αυτοί που είναι λίιιιγο ξεροκέφαλοι και επιμένουν στην αρχική τους θέση, κινδυνεύουν λιγότερο από μια συγκεκριμένη νόσο.

Αν είσαι λίγο ξεροκέφαλος σε συνδυασμό με μια υγιή δόση περιέργειας, τότε είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστείς με Αλτσχάιμερ μεγαλώνοντας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γενεύης, οι άνθρωποι με αυτό τον συνδυασμό στην προσωπικότητά τους, έδειξαν καλύτερη διατήρηση σε περιοχές του εγκεφάλου που με την πάροδο του χρόνου επιδεινώνονται και οδηγούν σε Αλτσχάιμερ.

Η ερευνητική ομάδα μελετούσε μια ομάδα ηλικιωμένων για αρκετά χρόνια, μέσω της χρήσης απεικόνισης του εγκεφάλου και των ψυχοκοινωνικών αξιολογήσεων, για να κάνει αυτή την ανακάλυψη. Θεωρούσαν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας μπορεί να προστατεύουν τον εγκέφαλο και τελικά το απέδειξαν.

Με λίγα λόγια, αυτή η έρευνα υποδηλώνει πως η προσωπικότητα μπορεί να αμβλύνει τον κίνδυνο της άνοιας.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα;

Μια μεγάλη ομάδα ατόμων, ηλικίας άνω των 65 ετών, συμμετείχαν στην έρευνα. Στη συνέχεια, το πεδίο περιορίστηκε σε 65 συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι εξετάστηκαν πολλές φορές σε διάστημα πέντε ετών. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν γνωστικές αξιολογήσεις κι αξιολογήσεις που αφορούν την προσωπικότητα.

Τα επόμενα ευρήματα ήταν εκπληκτικά! Εν ολίγοις, οι άνθρωποι που θεωρούνται λιγότερο “ευχάριστοι”, άνθρωποι που δεν φοβούνται τη σύγκρουση κι αντιστέκονται ορισμένες φορές στη συμμόρφωση, έχουν καλύτερα προστατευμένους εγκεφάλους. Προστατεύει και τις περιοχές της μνήμης που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ.

Το να είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες επίσης, έχει προστατευτική δράση, αλλά όχι τόσο έντονα όπως τα άλλα χαρακτηριστικά. Κι επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη καθώς γνωρίζουμε πως η επιθυμία μας να μαθαίνουμε διαρκώς για τον κόσμο, μας προστατεύει από τα γηρατειά.

Όσον αφορά το γιατί αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά έχουν αυτό το αποτέλεσμα, οι συγγραφείς της μελέτης δεν έχουν ακόμη την απάντηση. Ωστόσο, πιστεύουν ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη κατανόηση της άνοιας στο σύνολό της και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/oi-xerokefaloi-anthropoi-kindyneyoyn-ligotero-ap-ayti-noso/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ