Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι μύθοι που ο διατροφολόγος σου εύχεται να σταματήσεις να πιστεύεις

Οι μύθοι που ο διατροφολόγος σου εύχεται να σταματήσεις να πιστεύεις

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με τη διατροφή και είναι λογικό να έχεις πέσει στην παγίδα να πιστεύεις κάποιους μύθους που κυκλοφορούν.


Όμως ο διατροφολόγος σου που προσπαθεί να σε βάλει σ’ ένα πρόγραμμα εύχεται να σταματήσεις να πιστεύεις κάποιους απ’ αυτούς.

Αυστηρή νηστεία για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου

Δεν είναι καμία θεωρία εμπειρογνωμόνων που να υποστηρίζει ότι για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου θα πρέπει να ακολουθήσεις αυστηρή νηστεία. Αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις καλύτερα και να καταφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς, ακολούθησε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει άφθονα φρούτα και λαχανικά, κοιμήσου αρκετά και μην πίνεις περισσότερο από ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα.

Τα διαιτητικά αναψυκτικά σε κάνουν να παίρνεις κιλά

Η αλήθεια είναι ότι μια πρόσφατη κλινική μελέτη απέδειξε ακριβώς το αντίθετο.

Στη μελέτη που διήρκησε 12 εβδομάδες, όσοι κατανάλωσαν light αναψυκτικά έχασαν κατά μέσο όρο 13 κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους. Η συγκεκριμένη θεωρία, επιβεβαιώνεται κι από άλλες πρόσφατες μελέτης που δείχνουν ότι όσοι πίνουν διαιτητικά αναψυκτικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν την απώλεια βάρους που επιθυμούν.

Το θαλασσινό αλάτι έχει λιγότερο νάτριο από το επιτραπέζιο αλάτι και είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία

Το επιτραπέζιο αλάτι και το αλάτι Ιμαλαΐων περιέχουν ουσιαστικά την ίδια ποσότητα νατρίου ανά κουταλάκι του γλυκού 2.300 ml. Όσον αφορά τα μέταλλα, δεν περιέχει ουσιαστική μεγαλύτερη ποσότητα από το επιτραπέζιο αλάτι.

Ορισμένες τροφές, όπως το σέλινο, έχουν αρνητικέ θερμίδες

Η πραγματικότητα είναι απλά ότι όταν καταναλώνεις τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες, όπως είναι το σέλινο, το μήλο και το lime, τότε δημιουργείς στον οργανισμό έλλειψη θερμίδων. Δεν υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες όμως.

Χρειάζονται 21 μέρες για να κόψεις μια κακή συνήθεια

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγικό χρονικό πλαίσιο για το κόψιμο των κακών συνηθειών. Μια μελέτη που αξιολογεί την αλλαγή συμπεριφοράς διαπίστωσε ότι η δημιουργία μιας νέας συνήθειας, όπως το να τρως ένα φρούτο την ημέρα, πήρε κατά μέσο όρο 66 ημέρες.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/mythi-pou-o-diatrofologos-sou-efchete-na-stamatisis-na-pistevis/?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ