Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι τροφές που μπορεί να ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Οι τροφές που μπορεί να ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Έχεις αναρωτηθεί μήπως οι ημικρανίες σου οφείλονται σε κάποια από τις τροφές που έφαγες νωρίτερα και όχι στο «κακό» μάτι, ή την ίωση που πιστεύεις ότι κάνει την εμφάνισή της σιγά-σιγά στον οργανισμό σου; Και όμως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως μερικές τροφές σου προκαλούν πονοκέφαλο! Ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο;


Παρακάτω είναι οι τροφές που προκαλούν πονοκέφαλο:

Καφεΐνη

Μπορεί κάθε πρωί να ψάχνεις απεγνωσμένα μία «δόση» καφεΐνης, για να… ανοίξει το μάτι σου, μπορεί οι 3 καφέδες την ημέρα να είναι απαραίτητοι για το καθημερινό σου πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ακόμη και η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων καφεΐνης μπορεί να πυροδοτήσει την εμφάνιση μιας ημικρανίας.

Staring French GIF - Find & Share on GIPHY

Αλλαντικά

Είναι ό,τι πρέπει για τον ουρανίσκο σου, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον εγκέφαλό σου. Η πηγή του κακού ονομάζεται «νιτρώδη». Τα λουκάνικα και τα αλλαντικά περιέχουν νιτρώδη, τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί κι αυτά για την πρόκληση ημικρανιών. Τα νιτρώδη χρησιμοποιούνται κυρίως ως συντηρητικά, αλλά κι ως ενισχυτικά γεύσης βρίσκονται επίσης σε διαφόρων ειδών λουκάνικα, σε καπνιστά κρέατα και σε κονσέρβες.

Σοκολάτα

Μπορεί να είναι η πιο γλυκιά απόλαυση, ωστόσο είναι ικανή να φέρει και τις ημικρανίες στον οργανισμό σου. Ορισμένοι νευρολόγοι αποδίδουν αυτή τη δράση της σοκολάτας στην τυραμίνη. Άλλοι θεωρούν ότι οι γυναίκες καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας σε περιόδους στρες και ορμονικών μεταβολών, συνθήκες που προκαλούν κι αυτές ημικρανίες. Φυσικά, παίζει ρόλο και η ποσότητα της σοκολάτας που έχεις σκοπό να «σαβουριάσεις» μέχρι να πεις στοπ!

Lonely Legally Blonde GIF - Find & Share on GIPHY

Κόκκινο κρασί

Από την μία είναι καλό για την υγεία σου καθώς βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά σου, ωστόσο κάθε φορά που πίνεις… λιγάκι παραπάνω, νιώθεις το κεφάλι σου βαρύ και έναν αφόρητο πονοκέφαλο να σε ταλαιπωρεί. Πού οφείλεται αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στις φαινόλες που περιέχει. Αυτές, είναι υπεύθυνες  για την πρόκληση της ζαλάδας που δεν λέει να σε αφήσει.

Ένας ακόμη λόγος είναι, πως όλα τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση, ένα σημαντικό παράγοντα που οδηγεί σε αυτόν τον «αναθεματισμένο» πονοκέφαλο!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/echis-ponokefalo-mipos-efages-kati-ke-se-piraxe/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ