Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι καλύτερες πρωτεΐνες εκτος του κρέατος για την μείωση της χοληστερόλης

Οι καλύτερες πρωτεΐνες εκτος του κρέατος για την μείωση της χοληστερόλης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη χοληστερόλη σας και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι να επιλέξετε τις σωστές πρωτεΐνες. Ενώ το κρέας είναι μια κοινή πηγή πρωτεΐνης, δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε πρωτεΐνες που είναι πλούσιες σε ακόρεστα λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά, όπως ψάρια, ξηροί καρποί και σπόροι.


Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες πρωτεΐνες που μειώνουν τη χοληστερόλη για να προσθέσετε στη διατροφή σας:

Ψάρια: Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που είναι υγιή για την καρδιά. Ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι ιδιαίτερα καλές επιλογές.

Ξηροί καρποί και σπόροι: Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λίπη, φυτικές ίνες και βιταμίνες και μέταλλα. Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι λιναρόσποροι είναι όλα καλές επιλογές.

Σόγια: Η σόγια είναι μια φυτική πρωτεΐνη που είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε ακόρεστα λιπαρά και φυτικές ίνες. Το tofu, το tempeh και το edamame είναι όλες καλές πρωτεΐνες με βάση τη σόγια.

Φασόλια και όσπρια: Τα φασόλια και τα όσπρια είναι μια άλλη φυτική πρωτεΐνη που είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα μαύρα φασόλια, τα φασόλια και οι φακές είναι όλα καλές επιλογές.

Αυγά: Τα αυγά είναι μια πλούσια σε πρωτεΐνες τροφή που είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες. Είναι επίσης μια καλή πηγή χολίνης, μιας θρεπτικής ουσίας που είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς.

Ελληνικό γιαούρτι: Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια πλούσια σε πρωτεΐνες, ζυμωμένη τροφή που είναι γεμάτη με προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια που έχουν οφέλη για την υγεία.

Ενώ όλες αυτές οι πρωτεΐνες είναι εξαιρετικές για τη μείωση της χοληστερόλης, φροντίστε να τις συνδυάσετε με άλλα υγιεινά για την καρδιά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Και, αν θέλετε να χάσετε βάρος, στοχεύστε σε μια πρόσληψη πρωτεΐνης που είναι περίπου το 25% των συνολικών θερμίδων σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ