Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί σήμερα οι άνδρες δεν ξεκινούν σχέσεις: Πώς μπορείς να το κάνεις...

Γιατί σήμερα οι άνδρες δεν ξεκινούν σχέσεις: Πώς μπορείς να το κάνεις να συμβεί

Οι λόγοι που οι άνδρες δεν δοκιμάζουν να κάνουν σχέσεις σήμερα είναι πολλοί. Θα ήταν ένα βιαστικό συμπέρασμα αν χωρούσα μέσα σε ένα άρθρο λίγων λέξεων ένα τόσο σημαντικό θέμα που απασχολεί τόσους ανθρώπους σήμερα, θα κάνω όμως μια προσπάθεια να αγγίξω το θέμα από τη δική μου οπτική και ως αποτέλεσμα συζήτησης που έχω κατά καιρούς με άνδρες ελεύθερους διαφορετικών ηλικιακών γκρουπ. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που έβγαλα, είναι ότι στους περισσότερους ισχύει το γνωστό πια «άνδρες και φόβος για σχέση».


να κόψεις το κάπνισμα

Πού πήγε ο κυνηγός

Ο άνδρας των σπηλαίων, η ανάγκη για να καθιερωθεί το ισχυρότερο αρσενικό και να κερδίζει την καρδιά του θηλυκού. Αρχέγονα συναισθήματα και καταστάσεις που με τα χρόνια που πέρασαν έχουν εκλείψει εντελώς. Ο άνδρας του 2021 δεν κάνει κίνηση για να γνωρίσει τη γυναίκα, να φλερτάρει, να στείλει μήνυμα και ένας βασικός λόγος που θεωρώ ότι συντελεί είναι ότι οι άνδρες φοβούνται.

 

Φοβούνται την απόρριψη γιατί δεν έχουν μάθει να τη διαχειρίζονται. Δεν έχουν συναντήσει συχνά απορρίψεις στο μεγάλωμά τους, ίσως καθώς πολλές ανάγκες καλύπτονταν αμέσως.

Βρίσκουν το σεξ εύκολα

Η ανάγκη για να κάνουν σεξ καλύπτεται πάρα πολύ εύκολα και χάνεται το ενδιαφέρον ακόμα πιο εύκολα. Γιατί όπως και να το κάνουμε χρειάζεται και συναίσθημα, δεν γίνεται σήμερα να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, σήμερα να κάνεις σεξ. Πώς μπορεί αυτό που έχετε να έχει μια προοπτική, πώς μπορείς να φτιάξεις μια σταδιακή κλιμάκωση στη σχέση αυτή, με το ανάλογο καρδιοχτύπι και τη χαρά της ανακάλυψης του άλλου ανθρώπου. Καλύπτεται έτσι μόνο η φυσιολογική ανάγκη χωρίς να νιώσετε όλον αυτόν τον πλούτο των συναισθημάτων.

Παραδειγματίζονται από το περιβάλλον τους

Αν γύρω σου οι φίλοι σου δεν έχουν σχέση, ή είναι παντρεμένοι και χώρισαν και η σχέση δεν πήγε ιδανικά, φοβούνται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε εκείνους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Και αν οι φίλοι σου σήμερα ζουν τέτοιες καταστάσεις δε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε εσένα. Υπάρχουν τόσα καλά παράδειγμα που τελικά έζησαν happily ever after, με τα δύσκολα και τα απαιτητικά που έχει μια σχέση, αλλά ταυτόχρονα έχει και τόσα καλά.

Θα προκαλέσει πόνο ή απόλαυση;

Αυτό το μήνυμα στέλνει ο εγκέφαλος μας πριν από κάθε επιλογή που καλούμαστε να πάρουμε. Ο πόνος είναι πρόσκαιρος. Το ότι θα ζητήσεις από ένα κορίτσι να βγείτε για ένα καφέ, ή ένα φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει ένα στιγμιαίο πόνο, τη στιγμή που θα το ζητήσεις μέχρι να σου απαντήσει. Σκέψου όμως ότι αν δεν ρωτήσεις η απάντηση θα είναι πάντα όχι και ότι, επίσης υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να σου πει ναι.

Το ότι θα στολιστείς, θα βάλεις τα καλά σου, θα φροντίσεις τον εαυτό σου για να βγεις το ραντεβού σου, θα νιώσεις αυτό το ευχάριστο γαργάλημα στο στομάχι σου πριν τη δεις, αυτό και μόνο το απολαυστικό συναίσθημα, είναι αρκετό για να μην σκεφτείς τον στιγμιαίο πόνο της πιθανής απόρριψης και πολύ πιθανά να πεις άνδρες και φόβος για σχέση; Ευχαριστώ δε θα πάρω! ( Εύχομαι να το πεις)!

Δώσε της λόγους για να μην σου αρνηθεί

Οκ! Σε σχέση με από πάνω επιχείρημα, είναι μισή μισή η πιθανότητα το να σου αρνηθεί ή να δεχτεί. Εσύ θα πηγαίνεις πάντα με την πεποίθηση ότι θα σου πει ναι. Θα πιστεύεις ότι σου αξίζει να σου πει ναι! Και φυσικά έχει να κάνει και το πώς νιώθεις για εκείνη. Το γεγονός ότι πιθανά θα χαίρεσαι που θα τη συνοδεύεις ή δεν μπορείς να φανταστείς κάποια άλλη να είναι εκείνη τη στιγμή μαζί σου την κάνει αμέσως σημαντική στα μάτια σου και καλό είναι να της το δείξεις.

Η απάντηση πάντα είναι η αγάπη

Έχω διαβάσει κάπου την ατάκα «τι θα έκανε η αγάπη;» και μου άρεσε πολύ. Συχνά επιστρέφω σε αυτές τις γραμμές. Όπου υπάρχει αγάπη δεν υπάρχει εγωισμός. Αυτό πιστεύω εγώ. Να δείχνεις το γνήσιο ενδιαφέρον σου, να αισθάνεσαι σεβασμό για τον εαυτό σου και για τους άλλους ανθρώπους και αυτό θα το εκπέμπεις. Την αγάπη και το σεβασμό. Αν έχεις μια αδερφή να σκέφτεσαι πώς θα ήθελες να της φερθούν. Αν μπορείς σκέψου πώς θα ήθελες να φερθούν στην κόρη σου και φέρσου ανάλογα. Θα ήθελες πιστεύω ο άνθρωπος που είναι δίπλα της, να είναι περήφανος που είναι ο άνθρωπός της. Θα ήθελες να της φέρεται με σεβασμό και αγάπη. Αυτό είναι μια συνταγή που δεν χάνει.

Εγγυημένα, σε όλους τους ανθρώπους αρέσει να τους φέρονται με σεβασμό και να τους κάνουν να αισθάνονται σημαντικοί. Κάνοντας αυτό δύσκολα μπορεί να πάει κάτι στραβά.

Να ξέρεις ότι είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος και σου αξίζει να βρεις όλα όσα ονειρεύεσαι στη ζωή σου. Μη σε σαμποτάρεις και να μη φοβάσαι τίποτα! Να κάνεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έκανες χθες και δες τι θα γίνει!

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/giati-simera-oi-andres-den-xekinoyn-sch/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ