Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς η γυμναστική στην παραλία μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη διασκέδαση; 5...

Πώς η γυμναστική στην παραλία μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη διασκέδαση; 5 δραστηριότητες που θα σε κρατήσουν σε φόρμα, χωρίς καν να το καταλάβεις!

Είναι καλοκαίρι, η ζέστη έχει γίνει αφόρητη και εσύ θες να κάνεις οπωσδήποτε γυμναστική. Εσύ όμως δεν θες να πας στο γυμναστήριο ούτε να κάνεις στο σπίτι σου γυμναστική. Το μόνο που θες είναι να πας στην κοντινότερη παραλία για μια ανάσα δροσιάς. Πώς μπορούμε όμως να συνδυάσουμε την γυμναστική στην παραλία, θα αναρωτηθείς. Εμείς λοιπόν, ψάξαμε και σου προτείνουμε μερικές εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στη παραλία με σκοπό και να μην χάσεις την προπόνησή σου αλλά και να ρίχνεις την βουτιά σου στη θάλασσα για να δροσίζεσαι.


 

Όρθια κωπηλασία

Τα τελευταία καλοκαίρια παρατηρούμε στη θάλασσα μικρούς και μεγάλους να είναι όρθιοι πάνω σε μια σανίδα του Surf και να κινούνται με ένα κουπί. Αυτή λοιπόν η μίξη μεταξύ σέρφινγκ και κωπηλασίας, ονομάζεται SUP (standup paddle-boarding). Το SUP είναι ένας πολύ έξυπνος και διασκεδαστικός τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα και να μάθεις να γυμνάζεις μύες που μέχρι σήμερα δεν τους έδινες ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι εύκολο να είσαι όρθιος σε μια σανίδα και να κάνεις κουπί, παρόλα αυτά το SUP απαιτεί να έχεις καλή ισορροπία και γυμνάζει τους κοιλιακούς και το πάνω μέρος του σώματος.

Ποδόσφαιρο στην άμμο

 

Τι καλύτερο από το να συνδυάζεις τον βασιλιά των σπορ με την άμμο και τον ήλιο. Μιλάμε φυσικά για το ποδόσφαιρο στην άμμο όπου συνδυάζεις την γυμναστική και την διασκέδαση. Το beach soccer είναι πιο απρόβλεπτο και πιο συναρπαστικό από το κανονικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα όταν είσαι ξυπόλυτος στην άμμο, διότι έχεις καλύτερο έλεγχο και αίσθηση της μπάλας. Παρόλα αυτά μπορείς να φοράς και παπούτσια αν θες να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν στην άμμο. Οπότε, είσαι στη παραλία με τους φίλους σου ή την οικογένεια σου και θέλετε να κάνετε γυμναστική στη παραλία; Πρότεινε το ποδόσφαιρο στην άμμο και θα βρεις άμεση ανταπόκριση.

Γυμναστική στη παραλία

Pexels

Βόλεϊ στη παραλία

Ένας αγώνας βόλεϊ στη παραλία είναι μια εξαιρετική προπόνηση και ιδιαίτερα διασκεδαστική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα δίχτυ, (όπου στις περισσότερες παραλίες υπάρχει στημένο), μια μπάλα και συμπαίκτες για να γίνουν οι ομάδες. Το βόλεϊ στη παραλία περιλαμβάνει άλματα, σύντομα σπριντ και «βουτιές» στην άμμο και δεδομένα θα βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση και αντοχή αλλά θα βοηθήσει αισθητά και την ευελιξία, την ταχύτητα και την έκρηξη σου.

Γυμναστική στη παραλία

Pexels

Ρακέτες

Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους στην παραλία, οι ρακέτες να αποτελούν μια ανεπιθύμητη ενόχληση και φασαρία, παρόλα αυτά είναι μια εξαιρετική πρόταση για γυμναστική. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια πολύ καλή άσκηση για το καρδιαγγειακό σύστημα αλλά οι ρακέτες συμβάλλουν και στην εκγύμναση του πάνω και κάτω μέρους του σώματος. Παράλληλα, είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να κάψουμε θερμίδες.

Κολύμπι

Το κολύμπι είναι ίσως ο σημαντικότερος τρόπος να κάνεις γυμναστική στη παραλία και πιο συγκεκριμένα μέσα στη θάλασσα. Το κολύμπι πέραν της δεδομένης προπόνησης που προσφέρει στο σώμα σου, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστικό αν το συνδυάσεις με μάσκα ή βατραχοπέδιλα. Μπορείς με τη μάσκα να εξερευνήσεις τις ομορφιές που κρύβει ο βυθός και με τα βατραχοπέδιλα να γυμνάζεις σωστά τα πόδια σου.

Η ζέστη έχει κάνει αισθητή για τα καλά την εμφάνισή της και εσύ δεν αντέχεις να κάνεις γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο. Οπότε, διάλεξε έναν από τους παραπάνω τρόπους γυμναστικής και έφυγες για την κοντινότερη παραλία.

 

Tags : Body_Workoutsfitness

Μάριος Βουτσίνος 25 July 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/pos-i-gymnastiki-stin-paralia-mporei-n/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ