Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝευροπάθεια: 6 βιταμίνες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Νευροπάθεια: 6 βιταμίνες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Νευροπάθεια είναι κάθε διαταραχή που επηρεάζει τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός) σε ορισμένες περιοχές του σώματος, όπως η ουροδόχος κύστη, το έντερο ή το στομάχι.


Η νευροπάθεια επηρεάζει την αισθητηριακή ή κινητική λειτουργία των χεριών και των ποδιών.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μυϊκές συσπάσεις ή κράμπες, μυϊκή αδυναμία και ατροφία, έλλειψη συντονισμού και απώλεια ισορροπίας, πρόβλημα στην κατάποση, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα κλπ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο 6 βιταμίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νευροπάθειας:

Τι είναι η νευροπάθεια;

Ως νευροπάθεια ορίζεται οποιαδήποτε ασθένεια ή διαταραχή που επηρεάζει την λειτουργία των νεύρων στο σώμα ενός ατόμου.

Το νευρικό σύστημα διαιρείται σε δύο μέρη το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), το οποίο περιλαμβάνει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και το περιφερικό νευρικό σύστημα το οποίο διακλαδίζεται από το εγκεφαλικό στέλεχος και το νωτιαίο μυελό προς το υπόλοιπο σώμα.

Το περιφερικό νευρικό σύστημα υποδιαιρείται σε σωματικό και αυτόνομο νευρικό σύστημα. Το σωματικό νευρικό σύστημα ελέγχει τις αισθήσεις και την κίνηση και ενώ το αυτόνομο νευρικό σύστημα τις ζωτικές λειτουργίες όπως τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή.

Τα νευρικά κύτταρα προέρχονται από το κεντρικό νευρικό σύστημα και έχουν μακριές ίνες που εκτείνονται σε όλο το σώμα και καταλήγουν ως νευρικές απολήξεις στο δέρμα, στους μύες και στα όργανα. Αυτά τα κύτταρα μεταδίδουν ερεθίσματα από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό σε άλλα μέρη του σώματος.

· Τα αισθητήρια νεύρα μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με την θερμοκρασία την πίεση, τις δονήσεις, τον πόνο και τη θέση των μυών από διάφορες θέσεις του σώματος (όπως η άκρη ενός δείκτη-δακτύλου) στον εγκέφαλο.

· Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ερεθίσματα από τα αισθητήρια νεύρα και στέλνει εντολές σε ομάδες μυών μέσω των κινητικών νεύρων επιτρέποντας σε κάποιον για παράδειγμα να περπατήσει, να καθίσει, να τρέξει και να πιάσει αντικείμενα.

· Τα αυτόνομα νεύρα στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα που επηρεάζουν εσωτερικά όργανα και ακούσιες λειτουργίες όπως είναι η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, η αναπνοή και η πέψη.

Η νευροπάθεια μπορεί να αναπτυχθεί σε μια ευρεία ποικιλία ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων. Μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη, οξεία ή χρόνια, προσωρινή ή μόνιμη. Η νευρική βλάβη μπορεί να συμβεί σε μια συγκεκριμένη θέση ή μπορεί να είναι εκτεταμένη.

Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάσει είτε ένα είδος νεύρου όπως ένα αισθητήριο νεύρο είτε περισσότερα είδη. Κάθε αιτία που προκαλεί βλάβη στα νεύρα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα τους να μεταδίδουν ακριβή σήματα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από σημάδια και συμπτώματα.

Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάποια μορφή νευροπάθειας. Παρόλο που η νευροπάθεια μπορεί να επηρεάσει τόσο το κεντρικό, όσο και το περιφερικό νευρικό σύστημα, το άρθρο αυτό θα επικεντρωθείστην περιφερική νευροπάθεια και θα κάνει κάποια μικρή αναφορά σε θέματα αυτόνομης νευροπάθειας.

giatros-in.gr

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/03/10/neyropatheia-6-vitamines-tin-antimetopisi-ton-symptomaton-vinteo/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ